tiistai 10. huhtikuuta 2012

Puulaakipilkki Vanajanselkä 1.4 klo 9-14

Aprillipäivänä tuli käytyä kauden toinen kilpailu Vanajaniemessä. Treenaamassa olin hetken kisaa edeltävänä keskiviikkona. Kala oli todella nihkeällä otilla ja odotukset eivät sen perusteella kovin korkealla olleet kisaan. Sen verran kuitenkin kuulin, että perjantaina olisi kala jo kohtuu hyvin syönyt.

Viime vuoden kisa voitettiin lähtölahdesta ja siihen tuli tällä kertaa tutustuttua. Muuten olisi varmaan tullut juostua kauemmas, mutta hieman piti säästellä tulevaa "Pohjanmaan pilkkiviikkoa" varten. Koko kisassa oli vain noin 25 osanottajaa joka latisti kyllä kisafiiliksetkin saman tien. Eipä noilla osanottajamäärillä tahdo päästä kisasta taloudellisestikaan edes voitolle vaikka voittaisi.

Mikäli mahdollista, syönti oli vielä paljon nihkeämpää itse kisassa kuin keskiviikon treenissä. Parhaiten taisi kalaa tulla siitä mistä aloitin, vaikka siinäkin oli yli 5 ahvenen reiät todella vähissä. Tuli kyllä kisan aikana juostua koko lahti pariin kertaan edes takaisin kun kaloja ei juuri näkynyt. Lopulta sain raavittua kasaan 5,1 kiloa keskipainolta ehkä 25g ahventa. Ihan kohtuu kokoistahan tuo kisakalaksi olisi ollut jos sitä olisi kunnolla tullut. Sijoitustani en tällä kertaa kuullut mutta ilmeisesti olin yleisen neljäs. Kolme kilpailijaa pilkki muualla kuin lähtölahdessa ja heillä oli myös 3 parasta saalista. Kalaa heillä 8-11kg.

3 kommenttia:

 1. Olin myös aprillipäivää edeltävänä keskiviikkona hupipilkillä horkansaarien lähistöllä.Pari pilkkijää tokeensuunlahukassa teki tiheään reikää isolle alueelle.Arvelin että treenaajia ehkä ovat,kun tiesin tulevana sunnuntaina olevan kisat alueella.Sinä taisit olla toinen.
  Itse koittelin josko isompi ahven ois tullut matalaan,samalla koitin harjotella silmäpilkintää,mutta huomasin tosiaan saman että syönti oli huonoa.

  VastaaPoista
 2. Eipä siellä paljoa edes tarvinnut reikiä tehdä kun niitä silloin kyllä riitti. Enemmänkin oli kairan jäähän kairaamista. En tainnut tehdä kuin parikymmentä uutta reikää silloin keskiviikkona. Pari tyyppiä siinä lahden suulla aamupäivästä kirosivat kun oli isoja kaloja päässyt karkuun. Itsekin siinä alueella käväisin ilman kalahavaintoja.

  VastaaPoista
 3. Vanhoja sulaneita pilkkireikiä oli juu paljon..
  Samasten heppujen kanssa olin juttusalla.Oli kai vähä aamulla isompi syöny.Ite en tosin saanu aamullakaan,ku pieniä.

  VastaaPoista