maanantai 20. tammikuuta 2014

Tapsipilkillä Liukuslahdella 17.1

Perjantaina tuli ihan hetki oltua Liukuslahdella klo 15 - 16.15. Tarkoitus oli kokeilla ensimmäistä kertaa Himppasepeä tapsin kanssa, enkä ottanutkaan mukaan muita välineitä. Päätin pilkkiä mahdollisimman varmalta alueelta, mistä edellisilläkin kerroilla tuli edes jotain saalista.

Muutama eka reikä ei kuitenkaan ahvenia vielä antanut. Yksi railolaikku näytti olevan vielä yhdellä kohtaa, mihin kukaan ei ollut vielä kairannut. Reikä siihen ja melkein heti yli 100g ahven ylös. Lisäksi tuosta reiästä tuli muutama pienempi ahven. Seuraava reikä samalle laikulla ja vajaa 10kpl ahvenia ylös. Särkiä tuli myös kymmenkunta, mutta ei niistä sen enempää riesaa ollut. Ympäriltä ei sitten tullutkaan kuin pari ahventa enää, ja lähdin pois. Ehkä vähän alle kilon painoivat ahvenet yhteensä.

Ei ollut kummoista kalantulo, mutta silti tällä reilun tunnin pilkkimisellä tapsilla paremmin ahventa kuin viimeksi 3 tunnissa värikoukulla samoilta paikoilta. Voi olla, että hitaasti uitettu tapsi toimi värikoukkua paremmin. Ahvenet tuntuivat olevan vielä niin kylmänkankeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti