keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Laituripilkkikisoissa Roismalanlahden Kaalisaaressa 21.4

Vammalan urheilukalastajat järjesti pilkkikauden jatkeeksi vielä laituripilkit. Tässä kyseisessä kisassa punnitaan 6 suurinta kalaa. Viime keskiviikkona samalla laiturilla oli ollut eläkeläisten omat kaiken kalan kisat ja voittajan tulos jäi 120 grammaan. Odotettavissa oli siis nihkeätä kalantuloa, mutta kuitenkin keskiviikkoista parempaa, sillä vedet ovat siitä selvästi lämmenneet. Kisa-aika oli 10-13. Osanottajia oli 15kpl.

Kisan aloitin rannemmasta kuin kukaan ja se osoittautui huonoksi valinnaksi. Ensimmäisiin muutamiin minuutteihin tuli ainoastaan yksi nyppy morriin. Siirryin syvempään veteen tutulle "kiiski"paikalle ja kiiskiä siitä nytkin tuli jatkuvasti. Parikymmentä kiiskeä nostin samalta kohdalta. Lisäksi pari tosi pientä särkeä ja muutama vielä pienempi ahven. Pohjat sain kumminkin kisalle, kun 6 kalaa tuli helposti täyteen. Kaikilla ei tuossa vaiheessa vielä ollut edes sitä kuutta kalaa kasassa.

Siirryin aivan laiturin päähän, ja sieltä onnistuin heti saamaan kaloja. Lyijypaino ja koukku-viritelmällä, eli periaatteessa pohjaonkimalla. Kisassa saa pilkin heittää alakautta veteen sillä siimamäärällä kuin ulkona kelalta on. Eipä taida tällainen sääntö kovin yleinen näissä kisoissa olla, mutta omissa kisoissamme näin saa tehdä. Joka tapauksessa tuosta sain pienessä ajassa pari särkeä, pari ahventa, pasurin ja niiden jälkeen kiiskejä, joiden tulo ei lakannut. Eli jälleen vaihdoin paikkaa kun muuta kalaa ei tullut kuin kiiskiä.

Kävin koittamassa aika monestakin paikasta, mutta yhtä nyppyä kummempaa ei tullut. Siirryin takaisin, ja sain samalta paikalta vielä ahvenen, salakan ja kiiskejä. Kalantulo kuitenkin tuntui lakkaavan koko ajan, ja vielä loppuajaksi kokeilin muita paikkoja.

Salakkaparvi meni välillä laiturin ohitse, ja sain siitä peräkkäin pari salakkaa morria heittämällä. Salakat nappasivat morriin morrin vajotessa jo pintavesistä. Enempää niitä en kuitenkaan saanut. Sinänsä turhaa salakoiden koittaminen oli, kun ne painoivat korkeintaan 15g/kpl. Ihan viime minuuteilla minusta viereinen pilkkijä veti pienessä hetkessä kisan voittokalat. Kolme kappaletta yli 30g ahvenia peräkkäin ratkaisi voiton näin vähäkalaisessa kisassa. Itse sain ihan lopussa myös muutaman ahvenen ja särjen, ja kala tuntui alkavan syömään jo ihan kohtuullisesti. Kalat vaan olivat surkean pieniä. Lopun kalat tulivat välivedestä, noin 1,5m siimalla ja vettä alla reilu 3m. Olisi pitänyt onkia välivettä paljon enemmän. Myös viime syksyn kisassa parhaiten sain välivedestä.

6 isointa kalaa ei itselläni painanut sen enempää kuin 120 grammaa, mutta sillä pääsi niinkin korkealle kuin neljänneksi. Voittajalla oli 175g, kakkosella 170g, kolmosella 150g. Osa joutui 6 isoimpaan kalaan ottamaan kiiskejäkin mukaan, ja heillä olivat saaliit vain 50-70g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti