keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Pilkkikausi avattu

Pilkkikauden pääsin avaamaan tänä vuonna joulupäivänä, vaikka pari viikkoa sitten näytti aika huonolta kun mursin nilkkani aitajuoksussa. Myös viimeisen laituripilkin jätin väliin tuon loukkaantumisen takia.

Henkilön Atte Mustalahti kuva.
10. joulukuuta 



Henkilön Atte Mustalahti kuva.
17. joulukuuta

Jalka on edelleen jäykkä ja aika turvoksissa, mutta kun sain goresukan mahtumaan Icebugiin niin pitihän se kausi käydä avaamassa 25.12. ja kautta jatkamassa 26.12. Paikkana itselleni varmasti kaikkein tutuin vesistö eli Nokian Pyhäjärven Liukuslahti.

Joulupäivänä kun kautta avasin, ei etukäteen ollut sen tarkempaa tietoa jäistä, kun en ole pystynyt oikein jäätymistä viime viikkoina seuraamaankaan. Mutta Liukuslahti oli hyvinkin tukevasti jäässä, paksuutta noin 12-15cm. Monilla pikkujärvillä on jäässä vahvuutta myös suunnilleen saman verran. Lähialueelta aika lailla kaikki vesistöt Näsijärveä lukuunottamatta alkaa olla jäässä, mutta isoille järville pääsyä saanee odottaa vielä viikkoja näillä sääennusteilla.

Kauden ensimmäisestä reiästä nousi kuusi ahventa, ja muutenkin ahven tuntui olevan suhteellisen pirteällä otilla. Ei mitään parasta Liukuslahtea, mutta on sitä paljon heikompiakin kauden avauksia ollut. Vajaan 3 tunnin pilkinnän tulos oli arviolta 2,5 kiloa ahvenia, suurimpien ollessa 100g ja 150g väliltä. Parvet olivat pieniä, mutta syönti kohtuullisen hyvää, kun parhaimmillaan 4,5m vedestä sai ahvenia 1,5m siimalla. Valtaosa kaloista otti värikoukkuun, mutta muutamat heikompisyöntiset yksilöt joutui ronkkimaan morrivehkeillä.

Testissä oli myös alimmassa kuvassa näkyvä uusi Miro Meurosen valmistama värikoukkuvapa. Tässä yksilössä oli hiilikuitukärki, joka tuntui tunnokkaalta ainakin pienten kalojen kanssa. Saa nähdä miten tartutus pelittää näin jäykällä kärjellä vähän isompien ahventen kanssa. Vähän isompia kalamääriä pitäisi päästä kiskomaan, että osaa sanoa vavan toiminnasta tarkemmin..

Henkilön Atte Mustalahti kuva.



Henkilön Atte Mustalahti kuva.
Mukavan näköinen railo meni lahden läpi

Henkilön Atte Mustalahti kuva.
Avauspäivän saldo 45 ahventa
Tapaninpäivänä tuli myös käytyä Liukuslahdella, tällä kertaa myös isä tuli avaamaan kautensa. Lunta oli satanut pari senttiä jäälle ja kaikki laikut olivat peittyneet ja kalantulo muutenkin oli paljon vaisumpaa kuin joulupäivänä. Isälle yhdestä reiästä kuitenkin hetkessä reilusti yli kilon verran ahvenia, muutamien isoimpien ollessa yli 100g. Itse en saanut kuin 2-3 yli 100g ahventa ja yhteensäkin ahvenia vain 20kpl. Jäällä tuli oltua myös se vajaa 3 tuntia tapaninpäivänäkin.

Vaikea sanoa koska sitä pääsee tänä talvena kilpailut aloittamaan. Murtuman luutumisessa menee joka tapauksessa vielä 2-4 viikkoa, mutta nilkkaortoosin turvin pystyn aika hyvin kävelemään. Toisaalta tuon nilkkatuen kanssa ei saapasta tule saamaan jalkaan ollenkaan. Tossuihin ne saa sen sijaan sopimaan hyvin, mutta nyt ei pysty oikein liikkumalla saamaan jalkoja lämpimiksi kun alkaa paleltaa. Näillä näkymin kisakauden avaus voisi olla Roismalanlahdella 13.1., mikäli kisa pidetään ja olosuhteet on sellaiset, että lenkkareilla voisi juoksematta tarjeta. No, käydään pilkillä huvikseen ja koitetaan olla helmikuun puolella kisakunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti