keskiviikko 5. tammikuuta 2022

28.12. Kulovedellä

 Tässä vielä superlyhyesti edellistä Kuloveden käynnistä. Isän kanssa tuli käytyä kokeilemassa pari kesäkaudelta tuttua aluetta ja yhtä kokonaan uutta aluetta, missä ei oltu ennen käyty. Uusilla paikoilla piteli hiljaista, kahdelle alueelle tehtiin reikiä ja käveltiin muutaman kilometrin lenkki. Kalatapahtumat jäivät yhteen alamittaiseen kuhaan. Kesäpaikoilla kävi selvästi virtaus, eikä se tuntunut olevan kalojen mieleen ollenkaan.

Suojaiselle lahdelle kun päästiin, alkoi heti kalojakin löytymään. Itselläni alueen ensimmäinen reikä jäi myös päivän parhaaksi, kun sain noin 15 ahventa keskipainolta noin 100g. Kala oli kuitenkin tuonkin jälkeen melko hakusessa, mutta lähialueelta 2,5-3m vedestä löytyi kuitenkin kaloja sieltä täältä. Kalaputket olivat tosi lyhyitä, mutta aika monesta reiästä sai ainakin jotakin. Tuo alue hyytyi, ja etsimme vielä loppupäivästä uutta paikkaa. Isä sai vielä pari ihan hyvää reikää, mutta en saanut ympäriltä enkä muualtakaan enää mitään. Päivän saldona oli isälle 4,9kg filekalaa ja itse sain n. 3kg. Lähes kaikki kalat pilkimme värikoukkupilkeillä, morrit eivät toimineet ollenkaan. Muutamia kaloja ongin myös pienellä tasurilla, joka tuntui myös toimivan.

Noh, löytyipä yksi uusi "kalapaikka" lisää, josta tulee varmaan toistekin koitettua. Ehkä siellä on joskus kalaa paremminkin kuin nyt. Pienissä pisteissä tuntuu olevan Kuloveden kalatkin nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti