keskiviikko 13. maaliskuuta 2024

Suurahvenpilkki, Lahden Vesijärvi 24.2.

Vesijärven Suurahvenpilkkiin osallistuin tänä talvena toista kertaa. Edellisen kerran osallistuin kun tuo järjestettiin ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten ja silloin sijoituin viidenneksi. Sittemmin säännöt ovat jonkin verran muuttuneet, nyt kisattiin 4 pisimmästä ahvenesta kun tuolloin ekalla kerralla 3 pisimmästä ahvenesta. Alamitta oli nyt myös varsin alhainen 22cm. Kisassa saa käyttää kaikua.

Kisa-aika oli 10-15, puolen tunnin siirtymillä. Jäällä paikoin reilusti vettä jäällä. Aloitin yli 3km päästä lähdöstä pilkkien noin 4-5m vesiä. Hiljaista piteli. Melkein missään reiässä ei edes näkynyt kaloja. Sitten kun näkyi taisivat ne olla särkiä. Matalampaan kun menin löysin pikkuahvenia, mutta niitä ei nyt jääty onkimaan. 

Kisaa oli mennyt jo 2 tuntia, enkä ollut saanut varmaan yhtään edes yli 40g ahventa. Muuten pilkin koko ajan tasurilla, mutta parissa reiässä totesin morrin avulla, että pikkuahventa on....

Tuossa kohtaa vähän luovutin ison ahvenen etsimisen, ja siirryin paikoille jossa olen ihan normikisoissa saanut sekaan yli 100g ahvenia. En kerennyt pilkkimään kuin 3 ensimmäistä reikää niin oli "mittakalat" kasassa. Vettä oli alla alle 2 metriä ja uitin tasuria puoli metriä jään alla. Osan kaloista sain levyperätasurilla ja osan karvaperällä, isoin 28cm otti karvaperätasuriin.

Tein alueelle vielä muutaman reiän, mutta en tainnut saada yhtään senttiä enää tulosta korotettua. Loppuajan pilkin 4-6m vesiä ja löysinkin hyvin kalaa, mutta suurimmatkin olivat kokoluokkaa 100-150g.

Vaikea kisa, mutta toisaalta oli vasta toinen pilkkipäivä Enonselällä tänä talvena, joten ihan viime päivien tietoja ei ollut. Yllätyin, että saaliini riitti niinkin korkealle kuin viidenneksi, joten toistin saman sijoituksen kuin tuolla viimeksi. Osanottajia oli 59 miesten sarjassa. 

Tässä tulokset kärkipäästä miesten sarjasta: (4 ahvenen yhteismitta)

1. Atte Ilonen 122cm

2. Jari Närhi 108 (suurin 29)

3. Timo Rämä 108 (suurin 28)

4. Pauli Nipuli 104

5. Atte Mustalahti 100

6. Kari Auvinen 99 (suurin 27)

7. Mikko Saarelainen 99 (suurin 26)

8. Jesse Ilonen 94

9. Ilkka Piilonen 93

10. Henri Piilonen 92

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti