sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Roismalanlahdella vaihteeksi

Tuli käväistyä Roismalanlahdella, vaikka siellä viime aikoina onkin ollut melkoisen heikkoa kalantulon suhteen. Aamulla en jaksanut vielä jäälle suunnata, vaan olin jäällä vasta klo 13.

Suuntasin aluksi samalle alueelle, josta Roismalanlahden kisassa sain vähät isommat ahveneni, mutta ei siitä nyppyäkään tullut. Ajattelin kokeilla olisiko Torranniemen syvänteen selän puoleisessa reunassa kalaa ja kairailin siihen muutamia reikiä. Yhdestä reiästä yksi 40g ahven, ja yhdestä reiästä toinen samanmoinen ja kymmenkunta alle 10g ahventa. Morrilla 4.5 metristä ja aivan pohjasta. Loput reiät olivat tyhjiä ja en jäänyt enää paikalle vaan siirryin lähemmäksi itse Roismalanlahtea pilkkimään 2-3m vesiä.

Ensimmäiset reiät oli sielläkin tyhjiä, mutta yli 2,5m veteen päästyäni sain joitakin yksittäisiä pikkuahvenia. Siirryin vielä syvempään ja sitten sainkin jo pari ahventa, jotka voi jo fileerauslaudalle kelpuuttaa juuri ja juuri. Tällä alueella sitten pyörin yli tunnin ja sain siitä vähän toista kiloa ahvenia, ei paljoa mutta sentään jotain. Ainakin kolme ahventa oli yli 100g ja isoin 140g. Muuten kaikki kalat morrilla, mutta 3kpl tasurilla.

Jäällä tuli myös nähtyä melkoinen ahven, kun verkkomies tuli näyttämään yli 1,2kg ahventaan. Kyllä tuolla tosi isojakin ahvenia on, mutta ei niitä kovin usein saada varsinkaan pilkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti