maanantai 24. helmikuuta 2014

Pikkujärvellä Vammalassa 24.2

Tulipa käytyä kokeilemassa jo tutulla pikkujärvellä miten kalaa nousee. Olosuhteet kun on hyvinkin keväiset vaikka on helmikuu. Ei tuota jäätäkään ollut kuin 20-30cm. Suvin kanssa olin ja Suvi yritti lähinnä haukea, itse yritin ahventa lähes koko ajan kun melkein heti aluksi jätin haukipilkkini pohjaan, eikä varavehkeitä ollut mukana hauelle. Eli haukeen oli tarkoitus panostaa, mutta ahvenen yrittämiseksi se kuitenkin meni.

Ahven ei kuitenkaan ollut vielä kevätpaikoilla, vaan pikemminkin samoilla paikkeilla kuin joulukuussa, jopa hieman syvemmässä. Tällä matalalla järvellä puhutaan kuitenkin vain 1,5-2m syvyyksistä. Vesikin oli jostain syystä matalalla ja ilmeisesti siksi ihan rannasta ei kaloja tullutkaan. Saa nähdä, ehtiikö kalat edes kutupaikkojen lähelle ennen kuin jäät lähtevät tätä menoa.

Ahventa tuli kutakuinkin samaa tahtia kuin joulukuun ensijäillä keskimäärin - eli huonosti. Kokokin oli vielä pienempää kuin silloin. Poikkeuksena Suvin haukipilkillä (Valio) saama yli 200g ahven. Itse sain noin 15kpl ahvenia ja keskipaino oli jossain vähän yli 50g. Vain kaksi yli 100g ahventa sain itse ylös.

Tämä oli vain tällainen parin tunnin syöntitestaus, mutta ainakaan hauen kevätsyönti ei tällä järvellä tuntunut olevan alkanut, kun haukitapahtumia ei tullut ollenkaan. Ahven oli kohtalaisella syönnillä, mutta saalis jäi vaatimattomaksi kun pilkin liian matalassa ainakin ensimmäisen tunnin. Erikoista oli, että suuri osa ahvenista nappasi morriin välivedestä tai heti jään alta. Ei ole oikein tyypillistä tällä järvellä. Lumeton jää ilmeisesti saanut kalat liikkelle kun irti pohjasta tuli melkein jokainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti