lauantai 7. helmikuuta 2015

Vesijärvellä 7.2

Vesijärven kisa jäi tänään koulun vuoksi väliin, mutta käväisin koulun jälkeen iltasyönnillä, jos sitä nyt sellaiseksi voi sanoa. Jäälle menin joskus klo 15 tai taisi se kello vähän enemmänkin jo olla. Suuntasin tuttuun paikkaan 8-9m veteen, missä on ollut sintin lisäksi vähän isompaakin ahventa.

Ekasta reiästä tuli koko ajan kalaa, mutta kokoluokka oli vain 20-30g, joten montaa kalaa en siitä viitsinyt pilkkiä, vaan tein parinkymmenen metrin siirtymän. Alueelle oli tehty suht paljon reikiä aikaisemmin samana päivänä, joten varmaan kalaakin oli tullut. No, päivän tokasta reiästä tuli heti pari 50-70g ahventa ja seuraavaksi ottikin 150g ahven matkalta kiinni pystypilkkiin. Syönti kuitenkin hiipui ja koko pieneni tuon jälkeen. Sain tuosta kuitenkin vielä pari muutakin yli 100g ahventa ja muutaman lähelle 100g.

Siirryin rannemmaksi kokeilemaan 2,5-5m vettä, ja kalaa sieltä kyllä nousi melko hyvin ja jokainen reikä antoi kalaa. Joillakin rei'illä ei pohjasta tahtonut saada mitään, mutta metrin siimalla nousi silti 20-70g ahventa jonkun verran. Tuolta matalemmasta ei kuitenkaan tullut kuin yhdestä reiästä pari yli 100g ahventa pienempien sekaan.

Arvasin, että sinne syvempään jäi isompaa ahventa, mutta se ei oikein syönnillään ollut. Menin lopuksi samoille rei'ille ja pilkin pelkällä morrilla ja kalaa tuli melkein koko ajan ensimmäiset 10-15 minuuttia. Ahvenet oli aika tasaisesti noin 50-60g kokoluokkaa. Klo 16.30 jälkeen alkoi jo hämärtää ja syönti vaimeni selvästi, mutta siitä huolimatta isoimmat ahvenet tulivat vasta siinä 16.45 aikoihin, kunnes syönti lakkasi pimeän tulon vuoksi kokonaan. Yhdessä kohdassa sai peräkkäin pari 150g ahventa ja parin pienemmän tultua väliin nousi vielä n. 200g ja 250g ahvenet, joten kohtalaiset ruokakalat n. 1,5kg perattavia sai lyhyellä käynnillä. Aamusta asti jos tuossa olisi pilkkinyt niin olisi varmaan kohtuullinen pussi ollut kasassa yli 100g ahvenia. Yhteensä sain ahventa tällä alle 2 tunnin käynnillä noin 5-6 kiloa.