perjantai 12. helmikuuta 2016

Vesijärvellä 11.2.

Eilen tuli käytyä Vesijärvellä iltapäiväpilkillä koulun jälkeen. Vesillä olin vähän ennen klo 13. Mukaan otin ainoastaan silmäpilkkejä ja värikoukkupilkkejä. Tarkoitus oli lähinnä testata paria uutta pilkkiä, josko ne uskaltaisi ottaa kisakäyttöön lauantaina Ilmoilanselällä. Lisäksi halusin kokeilla alueita, joissa en ollut ennen pilkkinyt.

Niemen satamasta menin jäälle, ja aloin rei'ittämään kohti Harvasaarta pilkkien 1,5 - 3m syvyyksiä. Kaloja tuli vähän sieltä sun täältä, mutta kokoluokka oli pientä ja yhdestäkään reiästä ei tainnut tulla viittä ahventa enempää. Vasta Harvasaaren ja rannan välistä löytyi kohtuulliset ahvenparvet kahdelta reiältä, ja ehkä kilon verran sain ahvenia, eli noin 70-80kpl, kun sen verran pientä oli. Myös Harvasaaren selän puoleisessa päässä oli jonkun verran sinttiä, mutta huonommin. Harvasaaren eteläreuna sen sijaan tuntui kalattomalta.

Harvasaarelta siirryin Kaksossaarille samaan kohtaan, missä pilkin seuraottelussa. Kalantulo oli sielläkin nyt selvästi huonompaa. Muutaman kymmentä sinttiä nostelin muutamasta reiästä ylös, ja siirryin Karjusaaren rantaan. Muutama tyhjä reikä alkuun, mutta sen jälkeen osui pari kolme päivän kalaisinta reikää peräkkäin. Reilut pari kiloa taisin saada sinttejä näistä rei'istä, mutta sen jälkeen oli jälleen muutamia kalattomia reikiä. Kilpiäistenpohjaa lähestyessä kalaa alkoi olla kuitenkin joka reiällä, mutta ei millään reiällä hyvin. Kalan koko oli kaikkialla samaa 8-20 -grammaista, kunnes yhtäkkiä sekaan pamautti noin 130g bonusahven vain 1,5m vedestä.

Muutama seuraava reikä meni kuitenkin sinttien merkeissä, kunnes löysin keskipainolta hieman isompaa kalaa, mutta vastaavasti määrää ei ollut nimeksikään. Peruskala tuntui olevan tuolla kohdalla 30g luokkaa, mutta sekaan sain 332g ja noin 200g ahvenet, ja yksi hyvän kokoinen myös karkasi. Nämä isommat ahvenet tuli jo aivan hämärässä, joten syöntikin jo loppui ja lähdin pois. Todennäköisesti isompaa ahventa olisi alueella ollut enemmänkin. Vettä ei tuossakaan ollut kuin pari metriä.

Vajaan neljän tunnin jäälläolon loppusaldo oli arviolta hieman alle 300kpl ahvenia, joiden yhteispaino alle neljä kiloa. Noin puolet pilkin värikoukulla ja puolet silmäpilkillä. Isoimmat ahvenet ottivat alle 4cm pituiseen silmäpilkkiin.


2 kommenttia:

  1. Huomaa että kilpapilkkijän saalismäärät on vähän suurempia kuin tämmöisen isoja ahvenia jahtaavan tasurionkijan...saat ainakin kappalemäärää yhdellä reissulla enemmän kuin meikäläinen koko talvena :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä pitäis tuplata määrät jos haluis pärjätäkin kisoissa. :D

      Poista