keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Hämeen PM-pilkki, 2. treenipäivä

Toinen treenipäivä oli perjantaina, eli kaksi päivää ennen kisaa. Pari päivää aikaisemmin vielä illalla olin hieman flunssainen ja aavistuksen kuumettakin, mutta tauti meni nopeasti ohi ja päätin kuin päätinkin hakea vielä kisoihin paikkaa kaukaa lähdöstä, eli noin 7km päästä lähdöstä.

Sama toistui kuin edellistreenissäkin, eli heti ensimmäinen reikä osui jonkunlaiselle kalapaikalle ja sain heti melko nopeaan tahtiin ensimmäiset 5kpl ahvenia. Lähialueella oli muutenkin kalaa lähes joka reiässä, mutta kokoluokka oli etupäässä aivan liian pientä, keskipainon ollessa hieman yli 10g. Melko nopeasti löytyi kuitenkin myös aivan kalaton saaren reuna, mutta kovin kauaa ei silti tarvinnut tyhjää pyytää.

Hetken päästä löysin kohdan, jossa pois päin saaresta mentäessä madaltui ja tästä matalasta 1,5-2m vedestä nousi kalaa hyvää tahtia jokaisesta reiästä. Tuon jälkeen oli jälleen kalatonta, mutta sitten osui vielä pari reikää peräkkäin, joista sain ahventa kohtuullista tahtia. Vettä tuossa oli selvästi alle metri, mutta kala oli sentään 15g kokoluokkaa. Ympäriltä ei lähimailtakaan silti tullut enempää kaloja.

Tuon jälkeen siirryn toisen saaren kupeeseen, jossa ennalta tiesin olevan vedenalainen kivikko, jota ei ole karttaan merkattu. Löysinkin kivikolta heti kaloja, enkä jäänyt kummemmin sitä rei'ittämään. Itse asiassa siirryin paikalta siinä vaiheessa pois, kun eräästä uudesta reiästä pamautti saman tien värikoukkuun 300g ahven ja perässä 40g ahven. Vettä oli tuossa kivikon reunassa noin 2,5 metriä. Kalaa löysin myöhemmin vielä yhdeltä pieneltä alueelta, ja keskikoko oli siinä noin 25g luokkaa, mutta siinä oli vettä viitisen metriä. Muuten saikin rei'ittää melko rauhassa kaloilta.

Tuon jälkeen kävin kokeilemassa vielä yhden kivikon, johon taisi olla matkaa lähdöstä jo yli 8 kilometriä. Sieltä en "onneksi" saanut kalaa sen kummemmin, vaikkakin yksi reikä noin 70cm vedessä antoi mukavasti ahventa. Kello oli tässä vaiheessa jo likelle 12, joten tein matkan varrelle vielä muutaman reiän ja siirryin autolla muutaman kilometrin lähemmäksi lähtöä treenailemaan. Samalle alueelle treenaamaan tuli isäni, joka treenaili aamun eri aluetta kuin minä.

Aloitimme eräästä lahdesta, mutta kalaa ei sieltä ihan heti löytynyt. Muutamien tyhjien reikien jälkeen alkoi kuitenkin tulla vähän ahventa, mutta ei mitenkään riittävää tahtia. Parin sadan metrin päästä tästä löytyi kuitenkin pieni "hotspotti", jossa rantapenkan lähellä tuntui olevan muutaman kymmenen metrin matkalla erittäin hyvin ahventa. Tuon parhaan kalapaikan jälkeen ahventa tuli vielä jonkun matkaa kohtalaisesti, mutta sitten kalantulo lakkasi kokonaan.

Aivan loppupäiväksi siirryttiin vielä lähemmäs Säynäniemeä erääseen lahdukkaan, ja saimme sieltä molemmat yhden ahvenen mieheen. Isompi ahven oli tosin likelle 200g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti