sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Roismalanlahden kisa 13.1

Enpä tiedä olenko koskaan ollut niin turhautunut Roismalanlahden kisan aikana kuin tänään olin vaikkapa puoli tuntia ennen kisan loppumista. Siksi tuntuukin erittäin oudolta, että osanottajia oli kisassa yhteensä toista sataa ja oma saaliini olikin lopulta koko porukan 2. suurin.

Samalla sain selvästi huonoimman saaliini Roismalanlahden kisasta lukuunottamatta ehkä yhtä kisaa nuorten sarjassa josta on jo aikaa likemmäs 10 vuotta.

Mutta sitten itse kisaan. Aloitin täsmälleen siitä mistä eilisessä treenissä parhaiten kalaa sain, mutta eipä siitä juuri apua ollut. Värikoukulla aloin onkia ja 3 ahveneen jäi ensimmäisen reiän saldo. Parista seuraavasta en tainnut saada niinkään montaa. Tämän jälkeen tuli pari hieman parempaa reikää, mutta eipä tuokaan tahti tai kalan koko (5-15g + pari bonusta n. 40g) juuri lohduttanut. Melko pian kävin keskellä selkää havutuksen lähellä kokeilemassa sen alueen mistä eiliset harvat isommat ahvenet sain. Muutaman reiän kokeilin ja eipä tullut sitten nykyäkään morrilla. Ei muuta kuin takaisin sinne mistä tulin, tosin vähän matkan varrelta uusia reikiä kokeillen. Pikkusepe + silmä -yhdistelmää käytin ketjun kanssa ja sain näistä rei'istä yhden pikkuahvenen. Sitten siirryin aika lailla lähelle paikkaa missä olin ennen selälle siirtymistä. Muutamia pieniä ahvenia sain joka reiästä, mutta tahti ei edelleenkään tyydyttänyt ja jatkoin samaa rantaa rei'ittäen kohti ojansuuta, vettä oli alla noin 1,5 metriä. Pilkin vuorotellen värikoukulla ja silmällä enkä huomannut juuri eroa syönnissä: huonosti ja pientä molemmilla. Ei merkkiäkään viikon takaisesta pikkuahvensyönnistä samoilla paikoilla kun sain samasta reiästä helposti toista sataa pikkuahventa. Nyt oli hyvä jos sai kymmenkunta.

Aikani vielä nyhjäsin samoilla alueilla, kunnes sain tarpeekseni ja päätin kokeilla isompaa ahventa koko loppuajan. Kello näytti vähän yli kahtatoista ja pakin pohjalla lojui ehkäpä kilon verran pikkutirrejä. Havutuksen tuntumassa kairailin kohti kirkkoa, ja sain tältä väliltä yhteensä yhden noin 30g ahvenen morrillani. Aivan kirkon rannasta sain pari 30g ahventa lisää ja pari viime kevään kudusta peräisin olevaa läpikuultavaa pikkutirriä. Kokeilin vielä hetken aikaa kirkon edustaa hieman syvemmästä, mutta ahvenet loistivat poissaolollaan. Niilläkin alueilta olen todella monesti filekalat vetänyt, mutta tänä talvena siinä ei niitä ole tuntunut oikein olevan ollenkaan.

Aloin etsiä aikani kuluksi pienikokoista matalikkoa, joka sijaitsee pari kolmesataa metriä rannasta kirkon ja Kaalisaaren välillä. Eipä sitä vieläkään löytynyt. Lähdin kairailemaan kohti Torranniemeä, kunnes huomasin isosetäni Timon ja vajaa kymmenen särkeä hänen pilkkireikänsä vieressä. Kisa oli jo aivan lopuillaan, varttia vaille 2 tässä vaiheessa. Ajattelin kysyä Timolta onko noussut isompaa ahventa kun niin kauan oli reiällä viihtynyt että särkiäkin oli noussut noin monta. No Timo sanoi ahventa olevan 5-6 kiloa ja ne oli kolmea ahventa lukuunottamatta nousseet samasta reiästä edellisten 2 tunnin aikana. Hyvin oli Timo saanut rauhassa ahvenia nostella, sillä aivan lähialueella ei ollut juuri kukaan kairaillut.

Pilkin viimeiset 15 minuuttia vierekkäin Timon kanssa, ja heti alkuun sain tasapainopilkillä kolme ahventa, joista 2 tuli ylävedestä. Vettähän tällä paikalla oli nelisen metriä. Ei tullut kolmen ahvenen jälkeen tasurilla tapahtumia enää mistään syvyydestä, ja aloin onkia morrilla. Alkuun ei noussut ekaan 5 minuuttiin kuin ahven tai kaksi, mutta aivan viime minuuteilla sain muutaman ahvenen aika lailla peräkkäin, jopa 2 ahventa viimeisen minuutin aikana.

Ehdin aika lailla tuplata saaliini näillä noin 8 ahvenella (keskipaino n. 150g), mutta olin aika epävarma saaliin riittämisestä tänään palkintosijoille. Kalaa oli kuitenkin melkein joka reiässä alueella josta aloitin ja monet olivat siellä kisan alusta loppuun. Arvelin parhailla heistä olevan kalaa 3 kilon päälle, mutta toisin kävi - kukaan ei saanut kahta kiloakaan rikki sieltä.

Timo oli kisassa täysin ylivoimainen 6,4kg:llä, itse olin tosiaan kakkonen puolen kilon erolla seuraavaan. Siitä alaspäin seuraavilla oli 1,5kg-2kg ketkä palkinnoille pääsivät. Veteraanien voitto meni hieman alle 2 kilolla ja naisten sarjassa ei tainnut olla kellään 1,5 kiloa.

Päivittelen tänne tarkempia tuloksia jos ne ilmestyvät Tyrvään Sanomiin.
Ulkomuistista kuitenkin yleisen sarjan kärki:
1. Timo Mustalahti 6,4kg+
2. Atte Mustalahti 2540g
3. Kalle Paavola 2005g
4. Seppo Pönni 1,7kg+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti