tiistai 29. tammikuuta 2013

Seuracupissa 26.1

Viime launtaina tuli edustettua Vammalan Urheilukalastajia Satakunnan cup-pilkissä Huittisten kalakerhoa vastaan. Kilpailu käytiin Vammalan Ylistenjärvellä. Lähtö oli, kuten linkistäkin näkee, Äijälänperältä. Kilpailussa oli 8 pilkkijää molemmista seuroista ja sijoituspisteet ratkaisivat voittajan.

Odotukset saaliin suhteen olivat etukäteen sen suuntaiset, että kilo tulisi olemaan jo kova tulos. Ja kyllähän se oli sillä vain yksi pilkkijä vastustajan joukkueesta ylitti kilon maagisen rajan noin 1,3kg ahvensaaliilla. Muutenkin turpaan tuli Huittisten joukkueelle melko selvästi, pisteet olivat jotain tyyliin 63-78 Huittisten hyväksi.

Järvi oli itselleni melko tuttu etukäteen, tosin tuolla ei enää yleisiä kisoja ole järjestetty moneen vuoteen. Keväällä tuolla kaiken kalan kisoissa on saaliit olleet lähemmäs 10 kiloa kärkipäässä, mutta näinkin keskitalvesta järvi tuppaa olemaan melko nihkeä, vaikka onkin varsin kirkasvetinen. Tiesin järveltä vain yhden melko varman pohjakivikon missä ahventa yleensä on ja säntäsin tietysti suoraan sinne (toiselle puolelle järveä). Kisa alkoikin mukavasti kun ensimmäiseen puoleen tuntiin sain noin puoli kiloa ahvenia. Parhaasta reiästä tuli jopa ketjupilkillä kymmenkunta ahventa aivan perä jälkeen. Muuten ongin kuitenkin melkein koko kisan pelkällä morrilla 0.10mm siimoilla. Yli 4m vedestä tuli koitettua myös tapsilla.

Mutta siinä se lauantaipäivän kalantulo sitten olikin omalta osaltani. Pyörin loppuajan vähän siellä sun täällä, mutta ennen kaikkea siellä missä ei olisi kannattanut. Sain tuon aamun jälkeen yhteensä enää 5 ahventa koko kisassa, joten aivan hukassa olin kaikki viimeiset 3,5 tuntia. Hieman erilaisilla paikkavalinnoilla olisi sijoitus noussut rutkasti kenties voittoon saakka. Monet jotka kilpailun loppupuolella siirtyivät lähtörantaan moninkertaistivat kalansaaliinsa. Välillä jo meinasinkin ottaa "varman päälle" ja mennä loppuajaksi sinne mihin muutkin menivät mutta eipä tullut mentyä. Kävin vieläpä onkimassa uudelleen tarkasti tuon alueen mistä aamulla kaloja sain, mutta eipä tullut enää ahvenen ahventa kyseisestä kohdasta. Ei sitten millään.

Saaliini jäi 665 grammaan, mutta sekin riitti sentään 16 osanottajan kisassa 6. sijaan. Tuli vaihteeksi vedettyä kilpailu jossa taktinen puoli epäonnistui melko täydellisesti. Mutta eipä oma seura olisi tuosta jatkoon mennyt vaikka olisin ollut kärjessäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti