lauantai 14. maaliskuuta 2015

Hämeen PM-pilkki 1.3, Vanajavesi

Tämän vuoden Hämeen PM-kisat pidettiin samassa paikassa kuin muutama vuosi sitten, eli Toijalassa Vanajavedellä. Edelliskerralla tuli treenattua kyseiseen kisaan sen verran paljon, että ajattelin tällä kertaa jättää treenit yhteen päivään ja niin teinkin.

Kisaa edeltävänä torstaina kerkesin treenaamaan suhteellisen isot alueet, kun otin melkein joka reiästä vain 5 ahventa ja aina jatkoin matkaa. Samalla kohdalla oli mukavasti kalaa kuin muutama vuosi sitten, mutta hieman syvemmässä. Kalaa löytyi alle 2 metristä aina 5 metriin asti, mutta myös 5 metrissä parvet nousivat kohtuu hyvin lähelle jään reunaa.

Pari tuntia treenasin samaa aluetta, kunnes siirryin aivan toiselle alueelle, jossa en ollut ennen käynyt. Sieltäkin löytyi melkein heti hyvin kalaa, ja suht matalasta noin 2 metristä. Välillä oli pieni alue tyhjää, mutta sen jälkeen oli kalaa useampi sata metriä, kun oli vain kutakuinkin oikea syvyys eli noin 2-4 metriä.

Takaisin tullessa kokeilin vielä matkalta, ja sieltäkin löytyi vielä yksi paikka, josta tuli varsin hyvin kalaa. Jokainen reikä antoi kaloja pienellä alueella. Kala oli kuitenkin sen verran syvässä sillä kohtaa, että ajattelin tahdin olevan liian hidas. Toki kalat nousivat jään alareunan lähelle, mutta tuskinpa niitä koko päivää tulisi sillä tavalla saamaan.

Kisapäivänä oli erittäin vaikea päättää mihin sitä kisassa suuntaisi. Menoaikaa kun oli 45 minuuttia, niin miettimisaikaa oli turhankin paljon. Loppujen lopuksi tein väärän valinnan ja suuntasin Rauttunlahden ja Otonsaaren väliselle alueelle. Kyllähän siinä kalaa oli vähän joka puolella, mutta kalaputket oli auttamatta liian lyhyitä eikä kala noussut pohjasta kuin ensimmäisen vajaan tunnin ajan. Silmäpilkillä ongin koko kisan viimeisiä reikiä lukuunottamatta, jotka pilkin tapsilla.

Touhussa ei ollut oikeastaan mitään järkeä koko päivänä, vaan juoksin ristiin rastiin ja rei'itin ilman mitään logiikkaa, kun kerran kalaa ei miltään kohdalta kunnolla tullut. Alueelta ongittiin kyllä kohtuullisia saaliita, mutta syvemmästä kuin mistä itse pilkin. Oma saaliini 6230g riitti kisassa vähän puolenvälin heikommalle puolelle, eli sijaan 31. Jos Säkylän kisoja ei lasketa, niin tämä oli kyllä heikoin kilpailuni sitten viime vuoden pieleen menneiden kisojen, joita en onneksi enää muista. :)

Toisella paikkavalinnalla olisi varmasti saalis ollut toisenlainen. Täällä toisessa paikassa oli oikeastaan kolme erillistä aluetta, mistä löytyi kalaa. Kuuleman mukaan kaikkia näitä paikkoja ei edes pilkitty kisan aikana, ja itse pilkin aivan turhaan ryysiksessä.  Kisan suurin saalis ilmeisesti myös pilkittiin yhdestä näistä paikoista  jotka olivat toinen vaihtoehtoni kisaan. Tuli arvioitua väkimäärä näillä alueilla kyllä pahasti väärin.

Kisan tulokset löytyy LINKIN takaa.