maanantai 6. maaliskuuta 2017

Luumäen Kivijärvi, PM-treenipäivä 18.2.

Mieleeni palautui, että olimme sittenkin Kivijärvellä treenaamassa Keijon ja Pasin kanssa heti oman kolmen päivän SM-treeniputken jälkeen.

Koko kisa-alue oli etukäteen aika lailla tuntematonta, kun ainoastaan Keijolta tuli vähän jotain vanhoja tietoja tuosta alueesta. Tiedossa oli kirkasta vettä, joten etukäteen jo ennen treeniä ruksailin kartalta paikkoja, jotka kartan perusteella näyttävän kalapaikalta.

Jäällä oli autoilukelit, joten ajelimme suoraan "kalapaikoille". Hajaannuimme eri suuntiin treenaamaan. Löysin melko pian kaloja, olisiko ollut 3-4. reikä kun 7m vedestä nousi ihan hyvää tahtia. Alueelta löytyi matalammastakin noin 4 metristä ihan hyviä kalareikiä ja ahvenen koko noin 25g. Särkiä alueella oli myös paljon, mutta ahvenet ottivat aika hyvin myös silmäpilkkiin ja värikoukkuihin. Ajattelin, että kyllä tuo jo pelkästään olisi 5-6kg kisapaikka jos ei paljoa väkeä tule.

Aloituspaikan jälkeen olikin paljon tyhjää kun rei'itin tasasyvyisempää 3-4m aluetta, ja kalaa tuli vasta kun osuin sopivan jyrkkään penkkaan ja noin 7m veteen. Muutamasta reiästä tuli ahventa tapsilla ihan koko ajan.

Kävin aivan kisan takahavuilla ja takarajasta kiinni löysin vielä pienen täsmäpaikan, josta tuli kaloja, mutta ajattelin sen olevan korkeintaan kolmas tai neljäs varapaikka. Sieltä kairailin siksakkia autolle päin, kunnes yhtäkkiä alkoi taas kalaa löytyä, mutta se oli oudosti hajallaan. Pitkiä putkia ei tuntunut olevan ollenkaan, mutta keskipaino oli ainakin 50g. Sekaan osui ihan nättikin 429g ahven.

Päivän suurin 429g

 
Loppuajan etsin vielä ihan uusia paikkoja, mutta kalaa tuli enää ainoastaan yhdestä kivikosta. Kalaa siinä oli hyvin, mutta niin pienellä alueella, että paikka olisi ollut kisassa todella vaikea löytää.

Keijo ja Pasi löysivät myös parit kalapaikat, joten odotukset olivat jonkinlaiset ennen kisaa. Oma treenisaaliini oli hivenen alle 3kg, ja usko oli kova ainakin 6kg ylitykseen kisassa, vaikka väkeä tulisikin samoille paikoille. Treenin ongin pääasiassa volframipainotetulla 55m sepeteuksella ja silmällä.

2 kommenttia:

  1. Ihan sairaan mukavaa lukea näitä sun tekstejä! Pitäis päästä sun kanssa joskus vääntää kilpaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän sitä samaan sarjaan vielä osuta lähivuosina ;)

      Poista