sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Vesijärven Enonselällä 8.1.

Vesijärven jäälle sain itseni rahdattua tänään klo 10 maissa. Ihmetys oli Messilän rannassa melko suuri, kun autoja oli rannassa ihan reilusti ja pilkkijöitä näkyi heti noin 50 ja lisää näkyi kun pidemmälle käveli.

Jäällä oli yllättävän paljon lunta, mutta Enonsaarelle oli kuitenkin aurattu kulku-ura, jota pitkin oli hyvä kävellä. Loppumatka olikin enempi vähempi tarpomista. Pilkin ensin noin tunnin verran matalasta pikkuahventa. Kalaa tuli, mutta se oli tosiaankin tosi pientä.

Seuraavaksi kaiun kanssa isoja ahvenia etsimään syvemmästä. Muutamalla ekalla reiällä ei tullut kaiun näyttöön edes pikkukaloja, joten matkaa sai jatkaa nopeasti. Pilkin itse asiassa ensimmäistä kertaa koskaan vertikaalijigillä.

Yhdellä reiällä sitten noin 6m vedessä kaiku piirsi heti kaloja kun jigin veteen sain ja melko pian ylös nousi noin 150g ja 80g ahvenet. Morrilla sain vielä n. 150g ahvenen. Yhtäkkiä kuitenkin kalat katosivat kokonaan ja muutamasta seuraavasta reiästä ei taaskaan tullut mitään ja kaikukin näytti tyhjää.

Palasin takaisin päin kohtaan mistä kaloja aiemmin sain ja tein kaksi uutta reikää. Toisella niistä sitten istuinkin yli tunnin kun kalaa oli alla käytännössä koko ajan. Syönnillä kala ei ollut alkuunkaan ja sai kaikki temput tehdä että sai jotain edes reiästä ylös. Ahvenia taisin kymmenkunta sen tunnin aikana saada, joista kuitenkin kolme yli 300g ja isoin 396g. Kaikki ottivat kultamorriin. Tasureitakin kokeilin, mutta ilmeisesti en osaa kun en taaskaan saanut niihin ottamaan.

Loppuajaksi siirryin aivan toiseen paikkaan ja tein sinne 5-6 reikää jonoksi...kalaa tuli jokaisesta ja kalaa oli alla paljon, mutta sitä tuli huonosti. Muutaman 150-200g ahvenen vielä sain, mutta isommista ei mitään havaintoa. Jigillä sain lopuksi pari ahventa ja kaiken kaikkiaan tuntui ihan positiiviselta kokemukselta jigin käyttö pilkinnässä. Taitaa kuulua jatkossa vakiokalustukseen, vaikka vielä sillä ei isoja tullut ylös asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti