perjantai 12. huhtikuuta 2013

Hupipilkillä 10.4 ja 11.4

10.4 pistäydyttiin kahden hengen voimin eräälle pienehkölle järvelle Nokialla. Tuosta järvestä olen saanut lukuisia n. 500g ahvenia, mutta määrällisesti olen vain kerran saanut yli 10kg ahventa tuolta.

Tutuimmalle alueelle mentiin 2-3m vesiin morrittelemaan ja saatiin muutamassa tunnissa 303g, 234g, 203g, 122g ja 99g ahvenet sekä jonkun verran pienempiä. Kovin tiukassa ahven kuitenkin oli. Särkeä sen sijaan tuli riesaksi asti joka puolelta ja se oli melko turhauttavaa. Tuo kerta jäi kyllä ainoaksi tuonne tänä talvena, on sitä onneksi parempiakin paikkoja.

11.4 oli vuorossa tuttu pikkujärvi Vammalassa, jossa on mustaa niin vesi kuin ahvenetkin. Tuolla olin kahdesti käynyt aiemmin tänä talvena, ensijäillä saalis jäi 3 ahveneen, pari viikkoa sitten kun kävin sain melko lailla tasan 5kg ahventa 4-5 tunnissa.

Tänään jäällä samalla kokoonpanolla kuin eilen ja tietysti alkajaisiksi kokeilemaan samalta alueelta kuin mistä viimeksi sain melkein joka ahvenen, mutta kyllä oli hiljaista. Ainoastaan kaksi pikkuahventa sain ylös ronkittua. Siirryttiin kauemmas lähtörannasta ja ahventa löytyi hetken päästä jonkun verran, mutta kovin pientä. Seassa oli muutama 100-200g ahven, mutta eipä oikein muuta mainittavaa noussut.

Siirryin kohtaan, josta monena keväänä on tullut hyvin läheltä rantaa ihan hyvän kokoisia ahvenia. Sellaisia siellä oli nytkin, tosin kovin harvassa. Kauaa ei enää pilkillä oltukaan. Vettä oli tuossa jään alla 20 sentistä noin 80 senttiin. Morrittelin yhden 373g ahvenen, ja pari kolme muuta 200-250g. Kairasin ennen pois lähtöä muutaman reiän seuraavalle päivälle valmiiksi, eli en edes jäänyt enää niistä kokeilemaan vaan lähdimme pois. Loppusaldo oli meille yhteensä pari kiloa yli 100g ahvenia reilun 2 tunnin pilkinnän aikana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti