tiistai 2. huhtikuuta 2013

Maratonpilkki, Säkylän Pyhäjärven Valasranta 29.3

Maratonpilkkiin tuli lähdettyä vailla sen suurempia odotuksia, järvellä olin edellisen kerran ollut VUK:n mestaruuspilkissä noin kuukausi sitten. Maratonpilkki oli myös ensimmäinen itselleni koskaan.

Hölkkäsin ja kävelin lähdöstä 6km päähän Haukkavuoren suuntaan, missä oli aikaisempina keväinä ollut hyvin ahventa. Sen enempää tietoa ei oikein ollut ja siksi sinne päin lähdin.

Alku oli enemmän kuin hankala, ja ekoihin 10 reikään sain yhden ahvenen. Hetken päästä kuitenkin toistakymmentä peräkkäin samasta reiästä, mutta ympärillä taasen tyhjää. Hieman siirryin ja hetken päästä taas kymmenkunta ahventa. Ahven tuntui olevan hyvällä otilla, ja paikkavalinta sen sijaan väärä, sillä taaskaan ei ympäriltä yhtään ahventa. Tuon jälkeen sain kairailla pari tuntia ennen seuraavan yli 3 ahvenen reiän löytymistä. Eli melkein koko päivän parhaan syöntiajan, kun kerran aamulla oli sumuista ja kala varmasti otillaan. Kisa taisi olla jo siinä kohtaa menetetty.

Löytyi kuitenkin lopulta reikä mistä sain hetkessä 4-5kg ahventa ja viereisestäkin reiästä pari kiloa. Mutta taas loppui kala eikä sitä löytynyt lisää lähimailtakaan. Aktiivista kalan etsimistä koko loppuaika kalojen kuitenkin löytymättä. Ne vähät kalat mitä koko kisassa sain tuli sopivista penkan reunoista 2,5 metristä, mutta millään alueella niitä ei ollut kovin monessa reiässä, mikä teki touhusta kovin vaikeaa. Aivan lopuksi sain matalasta muutaman kymmentä pikkuahventa, mutta niistä ei enää paljoa koostunut.

Ahven otti hyvin pystypilkkiin ja silmään/kärpäsentoukkaan aina klo 12 asti. Sen jälkeen vasta aloin saamaan jonkun verran morrillakin ahventa, kun tarkistin pystyllä pilkkimiäni reikiä.

Ahventa kertyi itselleni 10680g, millä taisin sijoittua aika lailla keskikastiin. Sijoitukseni oli 10. yleisessä sarjassa. Yleisen sarjan voittajalla oli 23kg ja veteraanisarjassa 21kg, joten ihan kelpo saaliit. Yleisestä sarjasta myös myöhästyi punnituksesta yksi 32kg saalis.

Moni oli huomannut että ahven oli tiukassa klo 13-15, joten jonkunlainen keskipäivän syöntipaussi alkaa kaloilla olemaan tässä vaiheessa kevättä, itselläkin juuri tuo väli oli todella kalatonta aikaa, tiedä sitten oliko niitä kaloja alla vai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti