tiistai 2. huhtikuuta 2013

Uudessakaupungissa/Lautvedellä 30.3

Lautvedellä tuli käytyä isän kanssa tutuilla ottipaikoilla viime lauantaina. Kovin aikaisin ei aamulla jaksanut lähteä maratonpilkin jäljiltä, mutta klo 10.46 aloin kairailla ensimmäistä reikää. Heti nousi muutama pikkuahven, mutta ei tuolla sellaisia parane jäädä onkimaan.

Siirryin eräiden pintakivien viereen, missä oli jo aiemmin samana päivänä tehtyjä reikiä. Joka ikisestä reiästä tuon kivikon ympäriltä sain ainakin yhden yli 100g ahvenen. Kiertelin noin 7 eri reikää nopeaan tahtiin. Tuon jälkeen siirryin rannemmaksi kokeilemaan sinne tehtyjä reikiä, mutta ei sitten nyppyäkään näistä. Palasin takaisin kivikolle ja kalantulo jatkui samoista rei'istä.

Kivikon rannan puolella olevat kaksi reikää tuntuivat antavan koko ajan jonkun verran hyvän kokoisia, keskipainolta ainakin 150g ahvenia. Ei tarvinnut kuin vuoronperään pilkkiä näitä reilun 10 metrin päähän toisistaan tehtyjä reikiä. Syönti tuntui vain parantuvan alun jälkeen, ja sain tunnissa kymmenkunta kiloa hyvän kokoisia ahvenia. Tuossa vaiheessa tuntui syönti selvästi laantuvan, kello oli jonkun verran yli 12.

Päätin kuitenkin pysyä tällä alueella niin kauan kuin kalaa tulee edes jonkun verran, sillä koko oli mukavaa filekokoa. Rei'itin tuon kivikon reunustan 3 metrin välein täyteen reikää, tosin vain noin 20 metriä pitkältä matkalta, sillä alueen ulkopuolelta tuntui nousevan vain pikkuahventa. Vettä oli jään alla tässä kivikolla 30-120cm, eli melkoisen matalassa morrittelin. Muilla välineillä en lopulta viitsinyt edes koittaa, kun syönti tuntui sen verran varovaiselta. Sieltä täältä aina sain muutaman ahvenen, mutta varsinaista syöntiä en enää havainnut koko aikana. Pois lähdimme vähän ennen klo 18. Isä kyllä sai viimeiseen varttiin kolmisen kiloa ahvenia, mutta itse sain enää pari yli 100g ahventa lopuksi.

Mulla oli yli 100g ahvenia yhteensä aika lailla tasan 20kg, isoimman ollessa 370g. Isällä oli suurin 340g luokkaa ja yhteensä yli 100g ahvenia noin 11kg. Nuo kaksi hyvää reikää tekivät saaliseron tällä kertaa aika suureksi, kun isä ei vastaavia löytänyt vaan keräili yksittäisiä kaloja koko päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti