tiistai 2. huhtikuuta 2013

Sastamalalaisella pikkujärvellä 27.3

Viime viikon keskiviikkona päätin lähteä samalle pikkujärvelle kokeilemaan, kuin missä kävin alkutalvestakin. Silloin kala oli aivan hukassa ja sain vain kolme ahventa. Tuolta olen kahtena edellisenä keväänä saanut ihan kunnon saaliin, ja siksipä päätin lähteä kokeilemaan onko jo syöntiä, vaikka lunta onkin jäällä vielä jonkun verran. Lunta oli tuolloin jäällä noin 8 senttiä, mikä tosin oli suureksi osaksi pakkautunut, eikä upottanut jalan alla kuin pari senttiä.

Alku ei ollut kovin lupauksia alkava, sillä tällä kertaa sain ensimmäiseen tuntiin 3 ahventa. Sitä alkoi vähän huolestumaan, että syökö ahven vielä lainkaan tällä tummavetisellä järvellä. Hetken päästä tuli eräästä mökkirannasta yksi mies jäälle jutulle, ja kertoi jonkun tyypin saaneen jonain edellisenä päivänä muutaman ison ahvenen ja kymmenkunta pientä. Eli jonkun verran luulisi kuitenkin tällä kertaa tulevan ahventa jos kohdalle osuu. Tuon jälkeen lähdin lähinnä tutkimaan missä päin tällä järvellä oli pilkitty ja kokeilla samoilta paikkeilta jos kerran edes sen verran oli ahventa noussut.

Kymmenkunta seuraavaa reikää eivät myöskään vakuuttaneet, saaliina yksi noin 70g ahven. Mutta sitten alkoi tapahtua ja seuraavasta reiästä hyvän kokoinen ahven jäälle ja pari vähän pienempää. Sama toistui seuraavallakin reiällä, sekä monella muulla reiällä jotka seuraavan kahden tunnin aikana kairasin samalle alueelle. Pitkiä ahvenputkia ei mistään reiästä tullut, vaan yleensä korkeintaan muutama ahven peräkkäin ja sitten sai siirtyä seuraavalle reiälle. Parhaasta reiästä tosin nousi kymmenkunta ahventa, kun reiällä kävi useita kertoja. Vettä oli tällä kohtaa jään alla mukavat 60-70cm, ja 300g ahvenet tuntuivat ihan mukavilta siiman päässä. Yli 300g ahvenia taisi nousta ylös yhteensä 4kpl (350g, 2x320g jne) ja muutenkin filekalaa oli vähän alle viisi kiloa. Pikkuahventa alle 70g kokoista oli alle kilon verran.

Syönti tuntui lakkaavan tuossa vähän ennen klo 18, eli kesäaikaa klo 19. Eli varsinaista iltasyöntiä ei tuntunut olevan ollenkaan. Pikemminkin paras syönti oli aika lailla 4 - puoli 6 aikaan iltapäivällä, tai sitten vain siinä vaiheessa osuin kalaparveen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti