sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Hupipilkintää viikolla

Viikolla oli pilkkipäiviä keskiviikko ja torstai. Järvi oli sama pikkujärvi, josta nyt viime aikoina on tullut kalaa nyhdettyä, tosin näitä edeltävällä kerralla saalis oli heikkoa.

Keskiviikkona oli mukana myös isä, Rauno ja Timo. Timo ja Rauno olivat jäällä hieman aiemmin kuin me, ja heillä oli parin ahvenen etumatka kun tulimme jäälle.

Itse menin aloittamaan viime kerran parhaalta paikalta, ja sainkin heti muutamia ahvenia ekasta reiästä.
Pari ihan kohtuullista reikää alueelta myöhemmin löytyi, ja kuljin oikeastaan kolmea kalaa antavaa reikää edestakaisin. Pitkän aikaa jokaisesta sai morriteltua yksittäisiä kaloja. Paras reikä antoi yhteensä kolmisen kiloa ahventa ja muista rei'istä pari kiloa yhteensä.

Timo lähti erään niemen taakse "piiloon" ja tuntui viihtyvän siellä. Isä ja Rauno menivät sinne kohta heidän perässään. Ilmeisesti kalaa tuli, kun he eivät poiskaan lähteneet. Itse jäin vielä rei'ittämään lähialueen matalia vesiä. Yhdestä reiästä tuli muutamia ahvenia, mutta loput reilu 15 reikää olivat tyhjiä!

Menin katsomaan mitä muut touhusivat ja olihan sieltä tietysti kalaa tullut. Siirryin samaa rantaa eteenpäin noin 100 metriä, ja Timo ja Rauno tulivat melko pian perästä. Kalaa löysimme heti, Rauno parhaiten. Tuossa matalassa 1-2 metrissä pilkin loppuajan Raunon kanssa ja Timo pilkki hieman syvemmässä pääosin. Isä taas kävi vieressä eikä saanut mitään ja lähti takaisin.

Lopputuloksena oli kaikille muille noin 10kg ahventa, mutta Raunolle n. 17kg, joista noin 5kg tuli Timon vanhasta reiästä. Itse kävin tuolla reiällä myös lopuksi ja ongin siitä reilu 20 ahventa peräkkäin.

Itselläni taisi olla yksi yli 200g ahven ja muuten keskipaino jäi johonkin 50g paikkeille. Raunolla oli kala selvästi isompaa, keskipaino ehkä yli 70g.

Torstaina käytiin isän kanssa vielä aamusta tarkastamassa jäikö alueelle kalaa. Eipä jäänyt pahemmin, ehkä 1,5kg sain ronkittua samoilta paikkeilta. Löydettiin kuitenkin pari uutta aluetta, joista saatiin matalasta jonkin verran ahventa, jälleen 1-2m vedestä. Isä löysi molemmilla kerroilla kala-alueet minua ennen ja näin ollen pääsi myös parempaan saaliiseen. Itselläni oli tyytyminen noin 5 kiloon. Muuten kala oli pientä, mutta yhden sattuman eli 282g ahvenen sain ylös.

Isällä oli varmaan 7-8kg ahventa ja isoimmat ahvenet vähän alle 150-grammaisia.

Kovasti alkaa tämä järvi olla ongittua. Ei ole juurikaan enää aluetta, jossa ei reikiä olisi. Suurin osa paikoista on alle 5m välein reikää täynnä. On aika selvää, että ei tuolta enää näillä jäillä 20kg saaliita ongita. Toki 10kg voi päästä jos pidempään järvellä on. Joka tapauksessa nyt huomenna (siis maanantaina) kokeilen välillä jotain muuta järveä. Jos kalaa ei tule niin varmaan menen vielä tälle järvelle ainakin kerran käymään.

Jäätilanne ei varmasti kovin hyvä ole (viimeksi 10-20cm pääosin kovaa, aurinkoisella rannalta puikolla olevaa jäätä). Itselläni on heikoilla jäillä tuollainen jäänkokeilusauva mukana ja siitä on kyllä suuri apu. Ilman ei oikein uskaltaisi enää jäille mennä. Jos sauvan lyönti ei mene jäästä läpi voi siihen astua.

Keskiviikolta muutama saaliskuva.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti