perjantai 7. maaliskuuta 2014

Kahdella pikkujärvellä Vammalassa 5.3

Tuli käytyä aluksi Kiikan Kiimajärvellä haukea koittamassa ja samalla ahventakin. Kiimajärveä pidän yhtenä varmimmista järvistä saada pilkillä haukia, mutta joskus järvi osaa yllättää myös paistiahvenilla.

Tällaiset oli maisemat Kiimajärvellä.


Heti huomasi, että ainakin ahven on nyt tosi tiukassa. Sama tosin näytti koskevan myös haukea. Etukäteen ajatellen paras kalapaikka antoi vain kolme pikkuahventa. Tällä paikalla on oikeastaan kaksi erillistä kalapaikkaa, toisessa on noin 1,5m vettä ja siinä kasvaa vesikasveja, ja toisessa kohdassa on syvänne ja siinä reunassa on ollut joskus hyvin ahventa ja satunnaisia haukia.

Päätin siirtyä matalan pitkän lahden suulle, josta on joskus saatu isoja ahvenia. No eipä ollut isoja ahvenia näkyvissä nyt, taisi 2kpl tulla noin 50g ja lisäksi alle 15-grammaisia, ja särkiä kokoluokalta 15-70g tuli parista reiästä sen kun kerkesi vetää. Tältä alueelta tosin sitten tuli se hauki. Aluksi tunsin kovan tönäisyn pienessä pystyssä ja nostin koko pilkin pois vedestä. Laskin tilalle Valio-pilkin isolla kolmihaaralla ja välittömästi sama hauki iski siihen. Vahvalla siimalla hauki sukkana ylös, hieman alle kiloinen.

Valio kelpaa hauelle...


Tuon jälkeen koitin varta vasten haukea muutamia reikiä, mutta tuli samaisella Valiolla vain yksi ahven, ei haukitapahtumia. Kyllä oli kala yllättävän tiukassa.

Lopuksi koitin vielä erään ahvenpaikan hieman syvemmästä vedestä, mutta se paikka oli lyöty jo täyteen reikää, eikä sieltä tullut kuin yksi pikkuahven. Tässä vaiheessa olin ollut järvellä reilut 2 tuntia ja päätin vaihtaa järveä. Ahventa koitin pääasiassa pelkällä morrilla ja haukea edellämainitulla pilkillä.

Toiselle järvelle ajelin noin 15km ja en ollut sielä koskaan ennen käynyt, enkä muistaakseni ollut edes kuullut koko paikasta. Järvellä oli pituutta alle 300 metriä ja leveyttä alle 100 metriä. Järvessä oli näkösyvyyttä ehkä puolisen metriä, eli melko tummavetinen paikka, kuten Kiimajärvikin oli. Ekat kolme reikää olivat tyhjiä, mutta jo neljännestä alkoi ahvenia nousta, kokoluokaltaan 10-40g. Syvyyttä oli noin 1,5 metriä. Lähialueen rei'istä sai lisää saman kokoista kalaa. Aloitin pilkinnät morrilla, mutta siirryin melko nopeasti pikkusepeen silmän ja ketjun kanssa, kun siihen tuntui ottavan jopa paremmin kuin morriin.

Järven jää oli ohuen lumen peitossa, ja paikoitellen oli pieniä laikkupaikkoja. Lähdin rei'ittämään laikkuja, mutta mitään apua kalantuloon ei niillä ollut. Järven ainoaan mökkirantaan saavuttuani alkoi myös kalaa löytyä. Parista reiästä tuli reilu 10kpl ahvenia ihan peräkkäin. Isoimmat ahvenet olivat lähelle 100g, keskipaino jossain 40g tienoilla tällä kohtaa.

Rei'itin vähän matkan päähän ojansuuhun, jossa oli vain 1-1,5m syvää. Siitä nousi yksittäisiä ahvenia ja syvemmästä ei tullut niitäkään.

Siirryin toiselle puolelle järveä lähtörannassa olevan ojansuuhun, jota en aluksi pilkkinyt vielä ollenkaan. Ja sieltähän sitten nousikin paremmin ahventa kuin mistään muualta. Ilmeisesti hapekas ojansuu oli vetänyt ahventa puoleensa. Tältä kohdalta tuli parista reiästä myös vähän kookaampaa ahventa, ei mitään jättejä mutta muutama yli 100g ja isoin oli 170g. Sekaan myös ihan pieni hauki.

Ojansuuhun jäi vielä hieman rei'itettävää, mutta jätin seuraavaan kertaan kun alkoi jo hämärtää. Tosin jäät olivat siinä mallissa, että kovin montaa päivää/viikkoa ei tuolla tätä menoa enää pilkitä.

Yhteissaalis tältä pienen pieneltä järveltä oli noin 4kg ahventa, keskipainon ollessa noin 40g.

Näinkin läheltä rantaa nousi ahventa, tosin isommat tulivat vähän ulompaa. Enempää kuvia en valitettavasti saanut, kun kännykän akku hyytyi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti