sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Liukuslahdella iltapilkillä 27.2

Torstaina käväisin vasta viiden aikoihin Liukuslahden jäällä testaamassa värikoukulla miten on ahvenet iskussa. Heti ekasta reiästä taisin saada pari kolme ahventa, mutta ei sen enempää.

Pilkin matalasta alle 1,5m vedestä ja toisella reiällä tuli melkein heti "vähän" raskaampi tärppi, jota saikin jonkun aikaa väsytellä 0.18 siimalla. Haukihan se siellä oli. Helpohkosti hauen sai 115mm reiän alle, mutta ei reikään sitten millään. Välillä hauki teki muutaman metrin syöksyjä, mutta ei onneksi pitempiä. Mulla kun ei ole tapana pitää edes siimaa puolalla kovin montaa ylimääräistä metriä. Helposti isompi hauki veisi kaikki siimat ja sitten tuloksena olisi tietysti "naps".

Ehkä vartin verran haukea uitin, kunnes päätin oikeasti alkaa yrittämään sitä jäälle. Reikään ei tullut, joten päätin työntää käteni n. 30cm vahvan jään alapuolelle veteen ja koittaa sieltä repiä haukea niskasta reikään. Pari ensimmäistä yritystä päättyi siihen, kun hauki repi vain itsensä pois otteestani.

Kolmannella yrittämällä sain kuin sainkin hyvän otteen, mutta en silti millään saanu kalaa reikään kääntymään. Väkisin yritin kalan päätä hakata reikään mutta siihen se ei osunut. Ilmeisesti tuli samalla miltei tainnutettua hauki hakkaamalla sen päätä jään alareunaa vasten. Sen verran paljon kala tuntui ainakin rauhottuvan. Lopulta sain hauen pään osittain reikään, mutta toinen puoli suusta jäi vielä ulkopuolelle hieman. Nostokoukulla olisi hauen jo tuosta saanut helposti, mutta sellaista ei ollut mukana. Alapuolella näkyi vaan ammollaan oleva hauen kita ja ei sinne sormiaan kovin mielellään laita.

Odottelin hetken, kunnes hauki valui hieman alemmas ja sitten sainkin nostettua siimasta hauen varovasti reikään. Ahdas tuo hauki reikään jo oli, mutta tuli kuitenkin, mitä nyt mahan kohdalta vähän kiristi. Silmät kun sain pintaan, niin silmäkuopista kiinni ja hauki jäälle.

En ole jäältä pilkkien mitään isoja haukia koskaan saanut, mutta tämä oli uusi pilkkiennätykseni 2,6kg/79cm. Vanha ennätys oli morrilla tullut 2,2kg viime tai toissatalvelta.

Aika ihme oli että hauki ylipäätään pysyi kiinni. Yhdessä värikoukun haarassa ainoastaan oli hieman kiinni suupielestä, eikä siinäkään tuntunut olevan edes väkänen hauessa kiinni.

No, tuon väsyttelyn jälkeen koitin vielä kymmenkunta reikää etsiä ahvenia, mutta todella tiukassa oli ahven. 18 ahventa oli muistaakseni kokonaissaalis tuon hauen lisäksi. Nämä noin tunnin pilkinnällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti