torstai 1. tammikuuta 2015

Hupipilkillä Hauholla 29.12

29.12 kävin ensimmäistä kertaa pilkillä eräällä pikkujärvellä Hauholla. Järvestä löytyy syvyyttä keskeltäkin vain pari metriä. Pakkanen oli sen verran kirpeä (n. -23), että päätin aluksi pilkkiä tasapainopilkillä kintaat kädessä. Sen verran sain sillä kaloja, että käytin tasuria ensimmäiset pari tuntia melkein pelkästään. Kolmisen tuntia vain järvellä olin, ja viimeisen tunnin pilkin enimmäkseen morrilla.

Valtaosa rei'istä oli tyhjiä, mutta sieltä täältä aina tasuriin nappasi ahven, kaksi tai jopa kolme samasta reiästä. Suurimmaksi osaksi tasuriahvenet olivat 70-80g kokoluokkaa, muutama yli 100g osui sekaan. Isoin ahven oli vähän alle 150g. Kalaa tuli vähän sieltä sun täältä, eikä mitään ahvenensiintymiä tosiaankaan löytynyt.

Loppuaikana sain aika paljon kuitenkin alle 50g ahvenia, kun siirryin morrin käyttöön, särkiä tuli myös joka puolelta. Isompia ahvenia tuli tosin morrilla yhtä lailla siinä missä tasurillakin sain. Morrin kanssa huomasin, että isommat ahvenet eivät olleet pohjassa vaan valtaosa otti 30-60cm jään alta, kun vettä oli noin 1,5m.

Tässä tämän reissun "parhaimmisto", alla Joutjärven kaloja osittain jalostetussa muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti