sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Lahden Vesijärvi, kisatreenit tiistai ja keskiviikkoaamu

Kaksi lyhyttä treeniaamua vedin viikolla klo 9-11.

Maanantaina selvisi, että selän ylitse menee railo ja päätin mennä tiistaina länsirannan puolelle railon tuntumaan kokeilemaan. Mukaan otin pelkästään värikoukkuvehkeet. No siellä näkyi kaksi railoa ja aloitin lähemmältä. Syvää oli eikä kalojakaan tullut lähimailtakaan kuin muutama pieni. Päätin rei'ittää järjestelmällisesti rantaa ja etsiä pikkuahvenia. Nopeasti niitä löytyikin ja parista reiästä tuli helposti ahvenia kertavedolla ylös värikoukulla. Tuon jälkeen olikin useita satoja metrejä rantaa siten, että ei tullut kuin korkeintaan joku yksittäinen pikkuahven.

Tämän jälkeen jälleen oli kalaa melkein joka reiässä, mutta ei niin hyvin että niitä olisi koko ajan tullut. Yhdessä kohdassa oli pari hupipilkkijää, joilla käsi kävi jatkuvasti. Menin samalle suunnalle, mutta matalampaan veteen. Kalaa oli aika mukavasti, mutta mielestäni kisaa ajatellen liian pientä. Sama koski jo aiemmin löytämääni paikkaa. Ajattelin että ehkä 15-20 kilon paikkoja, mutta sellaisilla määrillä tuskin Vesijärvellä voitetaan. Treenisaaliini oli tuossa ajassa vaivaiset 2,2kg.

Keskiviikkona treenasin samoja seutuja, mutta värikoukun sijasta pilkin ketjulla ja silmällä. Jatkoin samaa rantaa eteenpäin. Se kannatti, sillä ahventa löytyi vähintään yhtä hyvin ja se oli selvästi isompaa noin 40g kalaa. Pari tosi hyvää reikää alueelle tein, mutta täysin tyhjääkin oli näiden reikien välillä. Kala nousi näillä kahdella reiällä melko hyvin jään alle, mutta muilla rei'illä ei niin hyvin.

Aivan lopuksi menin syvempään veteen kokeilemaan löytyisikö isompaa ahventa. Muutamia tyhjiä reikiä tein, kunnes osui. Kalaa tuli aivan koko ajan ja koko vaihteli noin 50-400g, yksi yli puolikiloinen pääsi myös reiän alla irti. Kalat olivat railon vieressä lumettomalla laikulla ja syvyyttä oli jotain 8-9 metriä. Pidin paikkaa potentiaalisena kisan aloituspaikkana, jos lumitilanne pysyy samana. Keskiviikon 2 tunnin aamutreenisaalis painoi 6,8kg ja keskipaino oli 56 grammaa.

Taustalla verkkomiehet etsimäss railonylityspaikkaa

Tästä ei enää yli mentykään

2x390g & 350g isoimmat ylös tulleet railolta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti