torstai 8. tammikuuta 2015

Hupipilkillä Kangasalla 5.1

Kangasalla kävin samalla pikkujärvellä toistamiseen tänä talvena. Tällä kertaa myös isä tuli mukaan.

Kyseisessä järvessä on erittäin paljon ahventa ja monen kokoista, ja tarkoitus oli etsiä niitä vähän isompia. Heti ekat reiät antoivat pikkuahventa aika hyvin, ja muutenkin 10 ensimmäiseen reikään taisi olla vain 1-2 tyhjää reikää. Kalaa tuli helposti, mutta koko oli turhan pientä. Otin nopeasti taktiikaksi pilkkiä aina 10 ahventa reiästä ja vaihdoin aina jos ei yhtään paistikalaa tullut.

Pitkin järven keskiosia painelin ja aina sama juttu, pientä ahventa kaikkialta. Yhdeltä reiältä nappasi sitten hieman isompi. Ahvenko? Ei vaan ylös nousikin siika. Enpä ollut hetkeen siikaa pilkillä saanut, tämä nappasi tapsiin ja ahvenen silmään heti reiän ensimmäisenä kalana. Sen jälkeen tulikin jälleen ahvenia...

Keli oli sen verran kylmä, että päätin kokeilla aurinkoisesta rannasta. Siellä tarkeni paremmin, mutta kala oli samaa silppua, yksi hieman isompi n. 80g ahven tuli sekaan, muuten kala oli perus 20-35 -grammaista. Vaikka vettä oli nelisen metriä, nousi yhdellä avannolla ahvenpari niin ylös, että niitä sai muutaman nostella metrin siimalla. Kalaa oli alla paljon, mutta se ei ihmeemmin syönyt.

Ei vain löytynyt isompia ahvenia tällä kertaa, lopuksi sain hieman isompaa ahventa, valtaosa 30-50g, mutta ei sen kummempia. Nämä kalat tulivat matalimmasta mistä kaloja sain, eli 2-2,5 metristä. Lopuksi pilkin pääasiassa ketjupilkillä ja värikoukulla, muuten päivä tuli pilkittyä etupäässä tapsilla. Isä koitti tasapainopilkillä, mutta ei tainnut sillä saada yhtään kalaa ylös.

Kokonaissaaliini oli reilut 5 kiloa pikkuahvenia + siika, ja isällä oli ahventa ihan vähän enemmän.

Pakkaslukemat eivät olleet talven kylmimpiä (n. -12), mutta tuuli sai kelin tuntumaan kenties kylmemmältä kuin mitä -23 tuntui tyynellä säällä.

Jää oli vahvistunut huomattavasti sitten viime näkemän, ja sitä oli pääasiassa selvästi yli 10 senttiä. Vain yksi alue oli alle 10cm vahvuisessa jäässä mitä löysin.

Tällainen siika, ahvenet ovat Suoraman kisasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti