keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Ilmoilanselällä 12.1

Ilmoilanselälle tuli poikettua toissapäivänä, kun kerran matkan varrella oli kun ajelin Hollolaan. Pari tuntia kerkesin pilkkimään iltapäivällä.

Ja ei, en alottanut vielä SM-treenejä vaan tällä kertaa olin ihan hupipilkinnän merkeissä ja koitin ruokakaloja löytää. Pilkin kuitenkin värikoukulla, joka oli vielä Säkylän kisan jäljiltä. Eipä tarvinnut solmua uusia sen yhden värikoukkuahvenen takia!

Ekoista rei'istä nousi pieniä ahvenia jokaisesta, joten en kauaa kohdassa viihtynyt. Tein isomman siirtymän ja heti ekasta reiästä yksi 70g ahven ja pari pienempää. Lähialueelta ei kuitenkaan tullut muuta, joten kairailin lisää eteenpäin. Noin sadan metrin jälkeen löytyi jo pannulle kelpaavia ahvenia, isoin n. 200g. Jonkun verran tuli myös 70-100g ahvenia, mutta valtaosa oli pientä. Ympäriltä ei kuitenkaan tullut mitään sinttiä suurempaa kalaa.

Tein viimeisen isomman siirtymän seuraavaan paikkaan, mikä kartalta katsottuna näytti mielenkiintoiselta. Paikassa oli melko jyrkkä penkka ja vettä oli 3-8 metriä mihin tuli kairailtua. Vain pari reikää antoi kalaa, mutta paremmasta reiästä tuli jo ihan mukavat ruokakalat. Isoin ahven tuolta reiältä oli 350g. Pari muutakin ihan mukavaa filekalaa siitä tuli.

Lopuksi palasin vielä samalla reiälle, mistä olin jo saanut ahvenia 200g asti. Nyt kokeilin siinä enemmän välivettäkin ja onnistuin saamaan pari yli 200g ahventa, joista toinen oksensi suurehkoa särkeä pois suustaan. Pikkuahvenia tuli myös jonkun verran, mutta ei hirveästi. Yhteensä ahventa sain parin tunnin aikana noin 5-6 kiloa.

Kalaa tuli kaiken kaikkiaan yllättävän hyvin, mutta sitä avitti varmaankin se kun jään pinta oli jonkun verran laikuilla ja laikkupaikoista kalatkin tuli. Nytpä sielläkään ei taida laikkuja juuri olla kun on lunta tullut parina yönä aika reippaasti (ainakin Lahden alueella).

350g, 280g, 270g jneEi kommentteja:

Lähetä kommentti