keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

VUK:n mestaruuspilkki, Kankaanjärvi 21.3

Lauantaina oli ohjelmassa Vammalan Urheilukalastajien mestaruuspilkit. Kisapaikka kerrottiin jälleen kerran vasta aamun kokoontumispaikassa, ja tälläkin kertaa järvi oli sellainen, josta en ollut kuullut edes nimeä aikaisemmin. Suuntasimme Suodenniemellä sijaitsevalle Kankaanjärvelle, joka oli noin kilometrin mittainen järvi.

En aluksi tiennyt mistä päästä järveä lähtö on, mutta ajattelin pohjoistuulen vuoksi aloittaa pohjoispuolelta järveä, keskellä pohjoisrantaa olevasta lahdesta. Kisa alkoi noin klo 9.15 ja pilkit piti nostaa ylös klo 13.

No, kisan lähtöpaikka oli juuri siinä mistä ajattelin kisan aloittaa, joten aloitin lähtörannasta. Muutaman reiän siihen tein ja morrittelin vailla kalatapahtumia. Kenenkään muunkaan en nähnyt kaloja saavan, vaikka noin puolet kisailijoista aloitti tältä alueelta. Alkoi vaikuttaa siltä, että jälleen kerran varsin vaikea järvi osui kohdalleen. Jonkun aikaa kokeilin keskeltä järveä, ja siellä oli syvää nelisen metriä, mutta miltään syvyydeltä ei kaloja kuulunut.

Rauno oli toisella rannalla pilkkinyt melko pienellä alueella koko ajan ja hän sanoi olleensa järvellä joskus onkikisoissa, ja kun paikalle saavuin hän sanoi paikan olleen sama kun mistä nyt koitti pilkillä. Hetken päästä hän sai pari ahventa, mutta itse en ympäriltä mitään. Lähdin alueelta pois päin ja muistaakseni toisesta reiästä tuli kuin tulikin päivän ensimmäinen ahven, noin 20-30 -grammainen. Seuraavalta reiältä sain heti 7 ahventa peräkkäin, ja pienen tauon jälkeen syönti jatkui...ja jatkui. Taukoja oli, mutta tuolta reiältä sai kaloja todella pitkään. Välillä koitin muilta rei'iltä tuloksetta ja palasin takaisin, ja jälleen kalaa tuli. Vettä oli alla vain puoli metriä, mutta silti varsinkin alussa kaloja tuli myös aivan heti jään reunan alta. Pilkin 0.08mm siimalla, ja se kostautui kun muutamia 40-50g ahvenia tuli ylös. Tärpit ovat näin matalassa niin rajuja, että näinkin pienen kalan tärpistä siimani katkesi. Vaihdoin 0.14mm siimassa olevaan morriin, ja sain silläkin ihan hyvin kaloja.

Myöhemmin kalaa tuli pääasiassa aivan pohjasta. Syönti hiipui, ja siirryin jälleen pikkumorriin 0.08mm siimalla. Yli 30g ahvenia tuli sekaan enää harvakseltaan. Paras uittotekniikka tuossa pitkän aikaa olikin se, että muutaman kerran pomputti morria varovasti pohjassa ja sitten lähti hitaasti väristäen nostamaan morria ylös. Tärpit tulivat melkein joka kerta vain 1-2cm irti pohjasta. Ympärille kertyi muita kisailijoita jonkun verran, joten en siirtynyt reiltä kun kalaa tuli kuitenkin jonkun verran. Siinä olisi nopeasti joku muu voinut vallata saman reiän ja itse olisin tyytynyt heikompiin avantoihin.

Vähän ennen klo 12 kalantulo kuitenkin loppui lopullisesti, ja melkein kaikki poistuivat alueelta - myös minä. Tuli tehtyä 10-15 reikää aivan uusille korkkaamattomille alueille rantoihin, mutta eipä niistä kaloja noussut. Tuon jälkeen palasin vielä takaisin tälle päivän ottireiälle, ja sain siitä vielä 7 ahventa lisää. Samalta alueelta sain vielä yhden ahvenen eri reiältä, mutta muuten oli tyhjää. Aivan viimeiset 15 minuuttia lähdin jälleen etsimään korkkaamatonta aluetta rannoista, ja onnistuin saamaan kahdesta eri reiästä yhden ahvenen. Todella vaikeaksi meni siis loppu, mutta ei kuitenkaan täysin kalattomaksi.

Lopputuloksena minulla oli ahventa 1885g, josta aika tarkkaan 1800g tuli samasta reiästä. Tosin tuli sillä reiällä istuttuakin pari tuntia, eli kalaa ei tullut alun jälkeen mitenkään hurjaa tahtia. Kalojen keskipaino oli varmaankin 20-25 grammaa.

Saalis riitti tiukassa kisassa kakkossijaan. Kaikki kilpailivat samassa sarjassa ja osanottajia oli 18kpl. Järven haastavuudesta kertoo se, että ainakin 5 huonoiten kalaa saanutta saivat ahventa alle 200 grammaa, ja yksi pilkkijä jäi kaloitta.

Tässä kisan terävin kärki:
1. Eeva Huhtala 2kg+
2. Atte Mustalahti 1885g
3. Rauno Mustalahti 1820g
4. Teuvo Siuronen 1,7kg+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti