maanantai 15. syyskuuta 2014

Laituripilkkikisat Tampereen Ratinassa 14.9

Aika herätellä pilkkiblogi laiturikisan merkeissä!

Eilen olin ensimmäistä kertaa koskaan Ratinassa laituripilkkikisoissa. Kilpailuaika oli 9-13, mutta hieman etuajassa aloitettiin joten kisa taisi alkaa klo 8.50.

Sääntöjen mukaan ensimmäiset 15 minuuttia piti pilkkiä samalla arvotulla paikalla, jonka jälkeen sai vapaasti vaihdella paikkoja laiturilla. Tilaa riitti, sillä laituri on varmaan yli 100 metriä pitkä ja osanottajia oli miesten sarjassa 12kpl ja naisten sarjassa 7kpl. Kaikki pilkkivät siis samalta laiturilta.

Juuri ennen kisan alkua oli vielä hieman sumua, mutta keli muuttui nopeasti kirkkaaksi.

Aloituskokoonpano kilpailuun! Omaa hölmöyttä vedin tuosta yhdessä vaiheessa tapsin poikki, niin loppuaika tuli pilkittyä muilla yhdistelmillä. Myös kärpäsentoukkia käytin syöttinä.


Etukäteen ajatellen aloituspaikkani olisi voinut olla hyvä, sillä kyseisestä kohdasta sain parhaat saaliini käydessäni kyseisellä laiturilla hupipilkillä keväällä. Mutta toisaalta ei liene kovin suuri yllätys, että nyt kala oli syvemmässä kuin keväällä. Eli muiden vedellessä syvemmästä vedestä särkiä ja lahnoja sain itse tyytyä ekan vartin aikana kahteen pikkuahveneen. No, kai siellä jollain muullakin vähän vaikeampi alku oli.

Ensimmäisen paikanvaihdon kun tein niin ei kauaakaan mennyt kun sain muutaman pienen lahnan/pasurin/sulkavan (?), tai oli ne nyt 100g kokoluokkaa eli selkeitä bonuskaloja. Muutama särki siitä myös tuli, mutta sitten hiljeni. Siirryin tasaisesti syvempään ja syvempään veteen paikanvaihtoja tehden ja olinkin jo 11 metrin vedessä, kun pohjasta täräytti ahven. Muutama metri irti pohjasta tuli vielä muutama ahven lisää. Vaihdoin jälleen paikkaa, mutta pidin saman määrän siimaa ulkona, kuin mistä muutamia kaloja sain.

Heti seuraavasta paikasta alkoikin kalaa nousta päivän parasta tahtia. Tosin syönti oli sellaista, että vuoron perään muutama kala peräkkäin ja sitten taas tauko. Päätin jossain vaiheessa vaihtaa toiselle puolelle laituria, mutta muuten lähestulkoon samalle kohtaa. Aluksi piteli hiljaista, mutta ilmeisesti kala liikkui paljon kun välillä särkeä ja ahventa nousi hyvinkin reipasta tahtia. Vilkaisin kelloa pikaisesti hyvän kalantulon hetkenä niin kisasta oli vielä melkein puolet jäljellä.

Siinä puoli 12 kalantulo kuitenkin hiipui, enkä saanut seuraavan tunnin ja 15 minuutin aikana kuin muutaman särjen ja muutaman ahvenen. Vaihdoin paljon paikkaa, mutta kalaa ei tuntunut löytyvän. Viimeisen vartin olin samassa kohdassa, mistä olin parhaiten kalaa saanutkin, mutta nyt päätin pilkkiä siitä hieman syvemmästä eli noin 7 metrin siimalla. Se kannatti, sillä viimeinen vartti tuli tasaisesti kalaa. Seassa myös päivän ainoat salakat. Muuten kalasto oli edelleen tasaisesti särkeä ja ahventa. Tämän vartin aikana sain siis ehkä 600-800g kalaa, ja se nosti sijoitusta varmaan monta pykälää. Vähän aikaisemmin jos olisi älynnyt pilkkiä vähän syvemmästä tuolla kohtaa, niin ehkä olisi ollut mahdollisuudet aina voittoon asti.

Kalasto kisassa oli siis noin 25-40g ahvenia ja 40-50g särkiä sekä yksittäisiä salakoita, kiiskejä ja lahnoja. Käytin kisassa ainoastaan omatekemiäni tapsimorreja, eli mukana oli vain tapsikalusto. Parhaiten pelitti iso Reiman Velho, tuota isompia pilkkejä jotenkin särki tuntui aristelevan, ahvenia niillä kyllä sai.

Kaiken kaikkiaan kilpailu oli itselläni tosi "vaihteleva". Eniten jäi harmittamaan ehkä tuo ennen viimeistä varttia ollut melkein täysin kalaton tunti. Mutta jos ensi kerralla osaisi tehdä parempia valintoja. Samoin ensimmäinen tunti oli tosi heikko. Parhaan puolen tunnin aikana kisan puolivälissä sain varmasti puolet kokonaissaaliistani.

Mutta kaikin puolin mahtava kisapaikka laituripilkintään, näillä näkymin 3 viikon päästä menen myös tuonne kisaan. Harkinnassa on myös Lahden Vesijärven laituripilkkikilpailut.

Tässä vielä tulokset: (pahoittelut mahdollisista kirjoitusvirheistä!)

Miehet:

1. Mauno Suhonen 5080
2. Reino Asikainen 5029
3. Atte Mustalahti 4754
4. Jorma Nyman 4521
5. Arto Särkikoski 3538
6. Antti Sytelä 3489
7. Henrik Silfver 3270
8. Heikki Villenius 3248
9. Pertti Lahti 2734
10. Paavo Pyöriä 2358
11. Jouko Honkanen 1680
12. Tarmo Tonttila 1228

Naiset:

1. Eeva Asikainen 4774
2. Seija Reiman 4703
3. Helena Villenius 4387
4. Hilkka Helin 3346
5. Sirpa Mansikkamäki 3216
6. Sirkku Nyman 2914
7. Anna-Maija Pohja 1716
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti