perjantai 14. marraskuuta 2014

Ratinan laituripilkkikisa 9.11

Viime sunnuntaina oli jälleen kerran kilpailut Ratinassa. Tällä kertaa kisaa hieman lannisti pienempi osallistujamäärä. Ilmeisesti isänpäivä verotti ainakin muutaman osallistujan pois. Viikkoa aiemmin oli vastaavassa kisassa kuuleman mukaan ollut reilu 4kg voittotulos, mikäli oikein muistan.

Laituri oli lumen peitossa, mutta onneksi laiturista ei muodostunut kisan aikana jäätikköä, vaan kaikki kilpailijat pysyivät laiturin yläpuolella eivätkä liukastelleet järveen.Arpa heitti tällä kertaa kisassa minut aika lailla heikolle paikalle, sillä yhtään kalaa ei ekaan varttiin tullut. Pilkin monesta paikasta aluksi pohjasta, mutta sieltä ei tullut tulosta. Puolisen tuntia taisi kisaa kulua, että aloin saada päivän juonesta kiinni. Särki tuntui palanneen siihen syvyyteen, jossa se oli muutama viikko sitten tullut. Tosin särjet olivat keskimäärin paljon kauempana rannasta, tai ainakin itsellä oli rannempana hiljaista.

Parhaiten sain kalaa melkein laiturin päästä, jossa on syvää 15-20 metriä. Parhaiten kalaa ylös nousi kuitenkin reilun 6 metrin siimalla. Oikeastaan koko ajan tuli vekslattua syvyyttä 5-9m väliltä, sillä se tuntui olevan ainoa väli mistä sai kalaa. Loppujen lopuksi sain viittä särkeä lukuunottamatta kaikki kalani kahdelta eri paikalta. Toiselta paikalta sain hyvin kalaa puolisen tuntia, ja siinä taisi tulla sinä aikana puolet kokonaissaaliista.

Kuvaa omasta saaliistani
Tällä kertaa tuli myös muutama ahven särkien sekaan, isoin ahven lähenteli 100g haamurajaa jopa. Lisäksi tuli yksi pasuri ja vajaa 10 salakkaa. Syöttinä käytin melkein pelkästään savimadon palasta, aivan kisan loppupuolella käytin myös keltaista kärpäsentoukkaa. Saaliini oli siis tällä kertaa 4620g ja se riitti miesten sarjan toiseen sijaan. Tällä kertaa kovempi taso oli naisten sarjassa, voittajaa voisi luonnehtia ylivoimaiseksi.Koko kisan kärkikaarti sai pääasiassa särkiä. Lahnoja/pasureita saivat jotkut myös, mutta nähdäkseni niiden osuus saaliista jäi aika pieneksi. Valtaosa kokonaissaallista tuli myös nähdäkseni laiturin syvemmästä päästä, jos jakaa laiturin kahtia syvempään ja matalampaan puoleen keskikohdasta. Tuo oli suurin eri aikaisempiin kilpailuihiin, yleensä kala on ollut enemmän lähellä rantaa.

Loppuspekuloinniksi voisin sanoa, että tuli käytettyä liian pitkään liian kevyttä pilkkiä. Pilkin pitkään pienellä Tapsan Saukolla noin 10cm tapsin kanssa, loppuajan pilkin isolla Reiman Velholla ja Haukkaykkönen-pilkillä. Huonolla syönnillä keveys ei toki huono asia ole, mutta syönti osoittautui kyllä ihan kohtuu hyväksi ainakin ajoittain kun parvi sattui olemaan kohdalla. Nopealla pilkillä kerkeää myös ottamaan ylös useampia kaloja ennen kuin parvi ui tiehensä.

Ajattelin ensi sunnuntain kisassa lähteä yrittämään huomattavasti nopeammilla pilkeillä, tosin voi olla että ainakin kisan loppupuolella on hitaammat pilkit toimivampia. Aika lailla on ollut hakusessa pilkin valinta näihin laituripilkkeihin, kun ei ole ennen tullut pilkittyä särkiä näin syvästä. Ahvenille tarkoitetut nopeat tapsipilkit eivät ole tuottaneet tulosta niin hyvin kuin pienemmät pilkit, mutta koitan löytää ensi kisaan jonkun pienehkön pilkin, joka kuitenkin menisi äkkiä alas.

Morrin koukun koko on toinen pohdinnan alla oleva asia, särjet kun tuolla ovat sen verran kookkaita n. 50g, että pitänee kokeilla nro 14 koukkua, kun tähän asti on tullut pilkittyä melkein pelkästään 16 koon koukulla.

Tulokset:

Miehet:

1. Arto Särkikoski 5290
2. Atte Mustalahti 4620
3. Reino Asikainen 4120
4. Paavo Pyöriä 3585
5. Kauno Kota-Aho 3505
6. Antti Sytelä 3150
7. Matti Santonen 2865
8. Heikki Villenius 2830
9. Jouko Honkanen 1715

Naiset:

1. Helena Villenius 6230
2. Terttu Kota-Aho 4355
3. Irene Siitonen 4195
4. Eeva Asikainen 4125
5. Anna-Maija Pohja 3460
6. Airi Rodziewicz 2595

Suurin kala: Anna-Maija Pohja: kirjolohi 1310g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti