perjantai 7. marraskuuta 2014

Laituripilkkikilpailut Lahdessa 1.11 + venepilkintää

Lauantaina kävin toiset laituripilkit Lahdessa tälle syksylle. Kisapaikkana siis Teivaan sataman laiturit ja kisa-aika 9-14. Tuollahan on joka viikko syyskuun alkupuolelta asti pidetty kilpailut lauantaisin. Edellisellä viikolla oli kala ollut tiukassa, ja vain kahdella pilkkijällä oli ollut yli kilon verran kalaa. Kalastokin oli kuuleman mukaan ollut lähinnä pasuria ja lahnaa. Kaikkien Lahden kisojen tulokset löytyy tästä linkistä.

Särjet, ahvenet ja salakat kun oli viikkoa aiemmin jo lähteneet pois alueelta, niin oli aika lailla tiedossa jo kisan alussa, että pitäisi saada lahnoja ja pasureita pärjätäkseen. Arvonnassa selvisi jälleen järjestys, jossa sai aloituspaikan valita. Olin jälleen ensimmäisten joukossa, jotka sai paikkansa valita. Aloituspaikan valitsin tällä kertaa jonkin verran rannempaa kuin viimeksi ja laiturin eri puolelta.

Saalis ekan vartin aikana oli samanlainen kuin viimeksikin, eli ei yhtään kalaa ylös. Yksi epävarma tärppi sen sijaan tuli. Muillakin näytti tässä avauslaiturilla olevan melko nihkeää, muutama pasuri taisi olla ekan vartin kokonaissaalis kilpailussa. Valtaosa porukasta vaihtoi laituria heti kun sai vaihtaa, ja suuri osa näytti menevän edellisen viikon parhaille paikoillensa. Itse menin heidän perässään samalle laiturille.

Kalaa ei kukaan näyttänyt pahemmin saavan, ehkä yksi pasuri sieltä ja toinen täältä. Itselläni meni puolisen tuntia, niin sain ensimmäisen kosketuksen kalaan ja 100g pasuri nousi ylös kultamorrilla. Hetki tämän jälkeen huomasin, että yksi pilkkijä näytti kalaa saavan ja hän saikin seuraa toisesta pilkkijästä aika pian. Hetken haahuiltuani muutamassa kohdassa siirryin myös heidän viereensä. He saivat kalaa - minä en. Edes tärppejä en saanut ainakaan puoleen tuntiin. Ajattelin silti jäädä samaan kohtaan koittamaan, sillä 2 metrin päässä istunut pilkkijä sai vähän väliä ainakin tärppejä ja toki kaloja ylös astikin.

Lopulta alkoi tapahtumaan edes jotain siiman päässä ja sain pasurin ja lahnan peräkkäin. Vähän tuon jälkeen tuli vielä joitakin tärppejä, mutta ei mitään ylös asti. Kaksi viereistä kaveria sen sijaan saivat aina silloin tällöin kalan ylös. Lähdin itse välillä koittamaan monestakin eri paikasta, mutta palasin takaisin jätettyäni yhden pilkin vain pohjaan.

Pari tärppiä sain samasta kohdasta, josta kaksi kalaa olin saanut aiemmin, mutta ei mitään ylös. Muutaman muun paikan koitin tuloksetta sen jälkeen ja jälleen palasin samalle kohdalle takaisin. Sillä kerralla sain vielä yhden pasurin ylös, ja tuo tärppi jäikin päivän viimeiseksi! Viimeiset pari tuntia meni melkeinpä kisan loppumista odotellessa, toki vaihdoin sinäkin aikana paikkaa paljon kun mitään ei tullut. Viimeisen kahden tunnin aikana ei tainnut juuri muut saada kaloja kuin koko kilpailun voittanut pilkkijä, joka itse asiassa on voittanut Lahden laituripilkeistä kaikki paitsi yhen tänä syksynä. Eli tuurilajista ei voitane puhua.

Oma kisa meni myttyyn ilmeisesti aika pitkälti sen takia, että en varustautunut surviaisilla. Syönti oli kyllä niin heikkoa, että niistä olisi varmasti ollut apua. Mutta eipä sitä kaikki survareita käyttäneetkään kummoisesti kalaa saaneet.

Tässä tulokset:

NAISET
LÄMSÄ LILJA 1549 GR
TAMMINEN LAILA 665
KAAKKO RITVA 611
KOKKO RITVA 517
ORPANA SEIJA 299
JOHANSSON RAILI 244
MÄENPÄÄ MIA 143

MIEHET
PIIROINEN PERTTI 2556
MUSTALAHTI ATTE 605
HUOTARI MATTI 195
PAAKKINEN JUHA 108

VETERAANI MIEHET
JÄÄSKELÄINEN KAUKO 2743
SÄRKIKOSKI ARTO 2163
POKKI KEIJO 1752
KUISMA KARI 1202
KAAKKO REINO 1179
ALT PAULI 771
MÄKIPÄÄ LAURI 748
PALOMÄKI TAISTO 616
RAKKOLA TUOMO 389
JOHANSSON JARI 310
TOIVONEN VILJO 128
ORPANA ARVO 122
Kisan jälkeen käväisin vielä Vesijärvellä venepilkillä, noin pari tuntia sitä kerkesi pilkkiä ennen hämärän tuloa. Ahven oli kovalla purulla ja tapsivehkeillä tuli nosteltua siinä ajassa noin 7-8kg ahventa. Valtaosa ahvenista oli pienehköjä, mutta muutama filekala osui sekaan ja isoimmalla luultavasti yli puoli kiloa painoa, kun mittaa oli 35,5cm. Kalaa tuli monesta syvyydestä 2 metrin 10 metrin väliltä. Ottipelinä siis Tapsisepe 14g lyhen tapsin ja omatekoisen 12 koon morrin kanssa.Seuraavana päivänä kävin vielä uudestaan melkein samalla alueella venepilkillä, mutta kalaa tuli huomattavasti heikommin, toki mistään heikosta kalantulosta ei voi siltikään puhua. Tuolla kerralla olin järvellä vielä vähemmän aikaa ja ehkä nelisen kiloa tuli ahventa. Isoin ahven tuollakin kerralla 35cm/ noin 500g ja 2. isoin reilu 200g, mutta valtaosa oli jälleen sellaista 30-50g kalaa. Määrällisesti eniten löysin tuolla kerralla kalaa melko matalasta noin 4 metristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti