sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Tapsimorrit saatavilla

Morrien osalta on päästy vihdoin siihen vaiheeseen, että sain jonkinlaisen värikartan julkaistua tapsimorreista. Tapsimorrit löytää TÄÄLTÄ.

Muutamista morreista ei saatu vielä tarpeeksi kelvollista kuvaa, joten ainakin muutama väri on vielä tulossa lisää tämän vuoden puolella.

Sen verran ongelmallista on eri kokoisien morrien/koukkujen lisäily tänne, että ainakin aluksi on tyytyminen vain tapsimorreihin. Myös suurempia morreja (= ilman pilkkiä käytettäväksi tarkoitettuja) on valmistettu, mutta toistaiseksi niitä voi kysellä vain kisapaikoilla tai kysymällä sähköpostitse kilpapilkinta @ gmail.com (poista välit @-merkin vierestä). Suurimmat morrit ovat halkaisijaltaan 5,5mm.

Tapsimorreista on tällä hetkellä saatavissa värikartan väreistä koot 18, 16, 14 ja 12. Myös nro 8 ja 10 koukkuun voimme morreja tehdä, mutta värivalikomaa on rajoitetummin. Lisätietoja saa sähköpostitse.

Morreista sen verran taustatietoja, että ensimmäiset morrit valmistin keväällä 2014. Viimejäillä kerkesin niitä silloin jo vähän testailemaan. Syksyllä 2014 päätin ottaa käyttööni Fulling Millin koukut, sillä totesin niissä olevan parhaat ominaisuudet kokeilemistani koukuista. Myös Kamasan B401- koukkuun tykästyin, ja se onkin malliltaan melkein identtinen tuon Fulling Millin koukun kanssa.

Tärkeimpinä ominaisuuksina tapsimorrien koukuissa ovat mielestäni:
- Ohutlankaisuus ja pieni väkänen (= syötit saa helposti ehjänä koukkuun ja kalat nopeasti irti)
- Jämäkkä koukku, joka ei helpolla taivu (= runsaasti käyttötunteja ja kestää)
- Sopivan mittainen varsi (= kala nielaisee helposti, koukku helppo irrottaa kalan suusta, syötit helppo laittaa)

Kuvassa Fulling Millin koukkuun tehty tapsimorri


2014 vuoden syksyn laituripilkkikisoista lähtien en ole kilpailuissa enää käyttänyt muita kuin omatekemiäni tapsimorreja. Kaikki tapsimorrit on valmistettu volframikuulia käyttäen.

Tässä suuntaa antava kokosuositukseni morreista eri kokoisille ahvenille:

Nro 18 - ahvenet alle 10g
Nro 16 - ahvenet 10-20g
Nro 14 - ahvenet 20-50g
Nro 12 - ahvenet 50-150g
Nro 10 - ahvenet 150g - 300g
Nro 8 -   ahvenet yli 300g

Ja tässä vastaava suositukseni särjille:

Nro 18 - särjet alle 20g
Nro 16 - särjet 20-70g
Nro 14 - särjet 70-150g
Nro 12 - särjet yli 150g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti