torstai 28. kesäkuuta 2018

SM-pilkki 2018

Kevään kirjoittelut venähtivät, kun Kuusamon reissun jälkeen aloin tekemään muuttoa, tällä kertaa Tampereelta Nokialle. Tässä kuitenkin kisakertomusta aluksi SM-kisasta, joka pidettiin siis 7.4. Kuusamojärvellä.

Järveen kävimme tutustumassa isän kanssa edellisenä iltana kilpailualueen ulkopuolella. Parin tunnin kokeilun aikana saimme kohtuullisesti ahvenia ja varsin matalasta 1-2,5m vedestä. Syvemmästä ei ainakaan tuolla alueella tahtonut saada mitään. Tapsi- ja ketjupilkit tuntuivat molemmat toimivan hyvin ja morrittelusta ei tuntunut paljon apua olevan.

Kisapaikkani oli jo etukäteen päätetty, kun yksi joukkueestamme treenaili kisaan muutaman päivän. Kalantulo oli kuitenkin ollut melko heikkoa noina päivinä. Suuntasimme samaan lahdukkaan koko joukkue, kun ei oikein muutakaan tietoa kalapaikoista ollut.

Alueelle tuli lisäksemme todella vähän porukkaa, joten ainakaan siitä ei nyt kiinni jäänyt kalantulo, vaan tilaa riitti hyvin. Kalantulo vaan ei yhtään tuntunut olevan niin hyvää kuin tuolla alueella treenissä oli ollut. Välillä osui muutama kalareikä, mutta putket olivat todella lyhyitä ja kokokin sitä noin 50g. Etupäässä pilkin tällä kertaa Pöystin värinäpilkillä, ja jonkun verran kokeilin pelkkää morria. Välillä se tuotti tulosta ja välillä ei. Parhaat kalareiät itselleni osui alle 1,5m vedestä, mutta kun tuokin jäi kahteen reikään (5-10 ahventa molemmista) niin ilo ei kauhean kauaa kestänyt.

Kala alkoi olla totaalisen hukassa viimeiset 1-2 tuntia, ja olisi kyllä pitänyt tehdä jotain muuta kuin jäädä pyörimään samalle alueelle. Tero lähtikin siirtymään kohti lähtörantaa ja sai lopuksi paremmin kalaa kuin me muut. Vasta kisan jälkeen itselleni selvisi, että miesten Miro otti miesten sarjan kolmossijan melko läheltä missä itse pilkin, mutta hieman syvemmästä ja isoilla ahvenilla. Eipä käynyt kisan aikana itselläni mielessäkään että tuolta alueelta olisi ollut isompaankin kalaan mahdollisuus. Oma sijoitukseni SM-kisassa tällä kertaa oli 36.

Koko kilpailun suurimmasta saaliista vastasi kuitenkin isäni (M60-sarjassa), joka pilkki myös kisa-alueella ensimmäistä kertaa koskaan. Sen verran mainittakoon, että kalat tulivat noin 3m vedestä, ottipelinä Kilpasepe ketjulla ja silmällä. Mutta mukava homma saada myös toinen Suomen mestari perheeseen.

SM-kisan tulokset löytyvät kokonaisuudessaan SM-pilkin sivuilta LINKKI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti