torstai 28. kesäkuuta 2018

Kuusamon pilkkiviikko, Kirkkolahti 8.4. klo 10-13

Olimme isän kanssa siis ensimmäistä kertaa mukana Kuusamon pilkkiviikolla. Pilkkiviikko starttasi heti SM-pilkin jälkeisenä päivänä samalla järvellä eli Kuusamojärvellä: Kisa-alueena Kirkkolahti.

Särkipitoinen kilpailu oli odotettavissa. Suuri osa porukasta suuntasi alueen toiseen päähän kapeaan ja matalahkoon salmeen. Jälkikäteen ajatellen olisi varmaan kannattanut itsekin mennä. Aloitin kartalta katsottuna mielenkiintoisen näköiseltä paikalta hieman lähempää. Syvyys vaihteli tuolla alueella reilusti kahdesta noin viiteen metriin. Heti kisan alussa yksittäiset pilkkijät saivat alueelta kalaa, mutta suurimmalla osalla oli hyvin hiljaista. Itse en tahtonut saada kaloihin kontaktia millään.

Muutamien reikien jälkeen sain pieniä ahvenia, mutta oli selvää ettei sellaisilla tule pärjäämään, joten jatkoin etsimistä. Uusista rei'istä ei kalaa tahtonut saada, mutta yhdestä vanhasta reiästä aloin kun aloinkin saamaan vaihtelevan kokoisia särkiä, kun kisaa oli kulunut ehkä tunnin verran. Aina välillä sai muutaman särjen, jonka jälkeen sai seuraavaa pientä parvea houkutella jonkin aikaa että jälleen sai muutaman. Noin tunnin kuluttua kalantulo tuntui lakkaavan kokonaan, ja homma meni taas etsinnäksi ja vanhojen reikien kiertelyksi. Juuri kukaaan ei näyttänyt enää alueelta saavan oikein mitään, yhtä morrilla pilkkinyttä miestä lukuunottamatta. Itse en morria saanut pelittämään vaan kalat tulivat pelkästään tapsivehkeillä.

Viimeinen tunti oli surkea, ehkä tuosta samasta reiästä vielä jonkun kalan sain, mutta en mitään mainittavaa. Oma saaliini oli jotain 3 kilon päälle, kun pistesijoille vaadittiin miesten sarjassa reilut neljä kiloa. Kovin paljon paremmin ei olisi tarvinnut onnistua, että siihen olisi yltänyt. Kärkipää sai ihan hyviä saaliita, ja suurin saalis oli miesten sarjan Pasi Kärkkäisellä (7357g).

Kohtalaiseksi luonnehtisin omaa avaustani viikolla, ja tästä oli ainakin tarkoitus parantaa seuraaviin kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti