perjantai 19. lokakuuta 2018

Kuusamon pilkkiviikko, 8.4. klo 16-19, Tolpanniemi

Myös toinen pilkkiviikon kilpailu pidettiin Kuusamojärvellä. Muistaakseni kilpailualue oli sama kuin SM-pilkissä, lähtöpaikka oli vain eri.

Etukäteen oli tiedossa, että lähellä kisan lähtöpaikkaa on monesti särkiä ollut, mutta kun ei osaa jäädä lähelle lähtöä niin ei osaa...

Aloitin kartalta katsottuna mielenkiintoisen näköiseltä paikalta matalan alueen suulta. Sinne suunnalle ei muita kisassa tullut, mutta eipä sieltä tullut kalaakaan. Kisa menikin täysin haahuiluksi paikasta toiseen. Käväisin myös SM-kisan lähtöpaikan edustalla, mutta ei siitäkään noussut kaloja.

Lopulta yhden virtapaikan läheltä löytyi vähän särkiä, mutta kalantulon tahti tai koko ei kumpikaan vakuuttanut, turhankin kauan tuli siinäkin nyhjättyä muutaman sadan gramman kanssa. Kisa-aikaa oli reilu tunti jäljellä, ja päätin mennä loppuajaksi lähtöpaikalle Tolpanniemen edustalle istuskelemaan. Muutama kalareikä tuona aikana osui, ei kovin montaa kalaa, mutta särjet olivat järjestään yli 100g luokkaa ja pari säynettä sain myös kisan viimeisen vartin aikana. Lopulta kalat tulivat pelkällä morrilla ja melko matalasta parin metrin vedestä ja allekin.

Saaliini oli 2,5 kilon luokkaa ja pisteille eli 15 parhaan joukkoon olisi vaadittu noin kilo enemmän. Kyllä harmitti, kun tuota tahtia mitä viimeisen tunnin kaloja sain olisi taisteltu jopa kirkkaimmista sijoista. Ei olisi taas kannattanut lähteä sooloilemaan...Suurin saalis oli miesten sarjan Mika Risiharjulla 5613g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti