perjantai 19. lokakuuta 2018

Kuusamon pilkkiviikko, Kerojärvi 10.4. klo 10-13

Kerojärvestä kuulin, että kisan voi voittaa yhtä lailla ahvenilla kuin särjilläkin, varsinkin isoa ahventa järvestä löytyy. Vedenkorkeus tuolla vaihtelee roimasti, ja nytkin heti näkyi, että vesi on tosiaankin matalalla, ehkä 2m matalammalla kuin mitä syvyyskäyrät näyttivät.

En oikein osannut päättää mihin päin olisi kisassa lähtenyt, joten lähdin sinne minne moni muukin, olisiko ollut jotain 4km lähdöstä ainakin.

Aloitin noin 4-5m vedestä ja rei'itin koko ajan matalampaan päin. Muutaman reiän jälkeen noin 3m vedestä alkoi pientä ahventa nousta mukavaa tahtia, mutta vierelle alkoi kilpailijoita kertyä ja paras syönti loppui lyhyeen. Kohtalaisia kalaputkia kuitenkin nousi puolisen tuntia, kunnes meni hakemiseksi, eikä kalaa oikein mistään tahtonut löytyä. Oikeastaan aloin saada kalaa uudestaan vasta kun palasin hyvin lähelle ensimmäistä kalareikääni. Vanhoista rei'istä alkoi myös jonkin verran nousta särkiä, mutta ne olivat pienehköjä. Kohtuullista tahtia kaloja sain hetkittäin, mutta viimeinen puolituntinen kisassa oli taas vaikea.

Saaliini (n. 2,5kg) ei lähellekään riittänyt pisteille, ja kärkipää oli saanut varsinkin isoa ahventa hyvin. Suurin saalis oli Jouni Neuvosen 8349g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti