maanantai 22. lokakuuta 2018

Takapakkia kauteen valmistautumisessa

Viime joulukuussa loukkaantunut nilkkani ei ole parantunut alkuunkaan toivotulla tavalla. Viime talven kisoissa nilkka oireili varsinkin kylmänä, mutta sillä pystyi hölkkäämään kohtuullisen hyvin kun sai nilkan lämpimäksi. Turvotus nilkasta ei kuitenkaan laskenut koko kauden aikana, eikä se ole laskenut vieläkään.

Alkukesästä tein nilkalla jo muutamia pikajuoksutreenejä ja kokeilin esim. tennistä, mutta näistä ei nilkka tahtonut palautua. Lopulta tilanne meni niin pahaksi, että joutui kävellessäkin pitämään taukoja, kun nilkkaa alkoi pistää. Ei muuta kuin magneettikuviin ja nilkasta löytyikin rustovaurio (tunnetaan myös nivelrikkona). Rustovaurio oli syntynyt jo silloin, kun loukkaannuin aitajuoksussa joulukuussa 2017. Rustovaurion kohdille oli tullut myös luuhun rasitusmurtumaa, joka ilmeisesti aiheutti tuolla hetkellä suurimmat oireilut. Rasitusmurtuma taas aiheutui pitkälti siitä, kun rasitin nilkkaa viime talven kisoissa aivan liian paljon. Rustovaurio ei ikinä parane, mutta oireet vähenevät vähitellen, kun osaa maltilla kuntouttaa...

Näinpä heinäkuun alusta lokakuun puoliväliin asti mentiin täysin ilman juoksuaskelia, ja nyt vasta ortopedi antoi luvan alkaa rauhallisesti hölkkäämään. Nyt mennään noin 4 kilometrin viikkomäärillä ja yritän vähitellen lisätä määrää talvea kohti, mikäli nilkka ei oireile. Nyt täytyykin vähän yrittää malttaa mieltänsä talven kisojen määrän ja rasituksen suhteen, että nilkan saisi vielä kuntoon. Toki kisoja voi kävellenkin käydä, mutta se on vaikeaa kun "pää haluaisi juosta" kuitenkin. Voi olla, että ensi talvena tulee enemmän suosittua pieniä kisajärviä/alueita.

Kaikesta huolimatta odotan jo innolla uutta kautta, vaikkakin ajatus jäältä pilkinnästä kuulostaa vielä aika kaukaiselta, kun ainakin Kulovedellä näytti viimeksi pintaveden lämpötila 9,4 astetta. Kalaa on noussut hyvin koko syksyn jigillä, ja paras venepilkintäaikakin vaikuttaisi olevan vielä edessä päin, kun kala on ollut niin liikkuvaista vielä.

Mainittakoon tähän vielä, että perustin blogille myös oman Instagram-tilin, joka löytyy nimellä "Kilpapilkintablogi". Lisäilen sinne myös kuvia avovesikaudelta. Tarkoitus on tuonne laittaa ainakin joku kuva kutakuinkin joka reissulta, ja lyhyet tekstit. Pidemmät jutut löytyy totuttuun tapaan täältä blogista. Instagramiin on niin paljon nopeampi päivittää, että ajantasaisimmat jutut löytää sieltä.

Pilkkivälinetarjonnasta sen verran, että tapsimorreja olen valmistanut nyt urakalla ja niitä on hyvin tarjolla näin kauden alla. Varastoja jatkuvasti täydennän sitä mukaa, kun ehdin morreja valmistaa. Lähiaikoina pitäisi jatkaa myös ketju- ja värikoukkujen valmistusta.

Tässä vielä kuva reilu viikko sitten nousseesta 44cm/960g ahvenesta. (kuva itselaukaisimella)

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, taivas, parta ja ulkoilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti