sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Kuusamon pilkkiviikko: Penikkajärvi 11.4. klo 11-16

Raskas viikko alkoi vaatia verojansa, ja edellisillan Iso-Hukkasen kilpailu päätettiin lopulta jättää väliin. Näin pääsi vähän pirteämpänä seuraavan päivän koitokseen.

Penikkajärvellä valtaosa kisailijoista suuntasi suunnilleen samaan suuntaan, ja siihen suuntaan lähdin itsekin. Pienen saaren viereen aluksi muutama tyhjä reikä, jonka jälkeen alkoi hiljalleen nousta pientä särkeä morrilla. Hetken aikaa tuli siinä istuskeltua, kun ei ympäriltäkään näkynyt oikein mitään nousevan.

Väkeä alkoi kerääntyä toiselle puolelle saarta yhä enemmän...reagoin tuohon ja kävin katsomassa tilannetta. Melko pian alkoikin särkiä nousta jonkun verran, mutta mistään kunnon kalantulosta ei ollut kyse. Särki oli todella pientä, mutta sekaan osui pari vähän isompaakin. Tuolla alueella tuli sitten vierettyä varmaan seuraavat 3-4 tuntia. Tuntui, että väki oletti alueella olevan paljon kalaa, mutta se ei vain syönyt. Varmaan jotkut saivat parempiakin kalaputkia, mutta kyllä ne tuossa harvassa olivat.

Aivan lyhyitä särkiputkia sain tuosta pitkin päivää, mutta kalaputkien välissä oli jopa 10-15min totaalitaukoja ilman kalatapahtumia, niin ei tuo helppoa ollut. Kun oli tunti kilpailuaikaa jäljellä, kyllästyin ja lähdin etsimään kalaa muualta. Ei tarvinnut kuin vajaa puoli kilometriä siirtyä, kun olin selvästi kala-alueella. Monetkin saivat todella pitkiä särkiputkia ja kala näytti jopa olevan syönnillään. Viimeisen puoli tuntia sain itsekin kelpovauhtia kalaa, mutta oli valitettavasti pahasti liian myöhäistä enää nousta pistesijoille. Särki ei ollut kovin suurta, keskipaino varmaan 40g. Saaliini oli reilut 3 kiloa, kun pisteille olisi vaadittu 3845g. Suurimmasta saaliista vastasi Markus Lyömiö (7405g), jonka lähettyvillä pilkinkin loppuajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti