sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Kuusamon pilkkiviikko: Joukamojärvi 12.4. klo 11-16

Joukamojärvi kuului niihin järviin, joissa oli mahdollista pärjätä sekä särjillä että ahvenilla. Ilmeisesti kuitenkin useimmiten särjillä. Särki oli kuitenkin pilkkiviikon aikana ollut lumipeitteen vuoksi heikolla syönnillä ainakin tähän asti.

Arvoin pitkään, lähtisinkö erään virtapaikan edustalle yrittämään särkeä vai hakisiko sittenkin selkävesiltä ahvenia. Päätös ei ollut helppo, mutta päätin koittaa etsiä ahventa.

Aloitin erään pitkän kivikkonokan reunasta, ja kalaahan siitä ei löytynyt millään. Lähialueella oli runsaasti muitakin kivikoita, enkä niistäkään saanut kaloja kun muutaman reiän tein. Pari muuta alueella pilkkinyttä saivat vähän pieniä ahvenia, mutta niiden takia en alueelle jäänyt yrittämään. Kivikkoa oli muuten moninkertaisesti kuin mitä pohjakartta antoi ymmärtää...pitäisi ilmeisesti aina viitsiä tutkia ennakkoon myös ilmakuvia, jotka yleensä ainakin isommat kivet paljastavat.

Kalaa ei siis löytynyt, joten lähdin parin kilometrin päähän selän ylitse yhden virtapaikan tuntumaan. Se oli kuitenkin havutettu pois alueesta niin kauaa, että suunnitelmat vaihtuivat lennosta ja lähdin etsimään kalaa yhdestä lahdesta. Jo toinen reikä antoi kymmenkunta kalaa, ahvenia ja särkiä. Ajattelin, että nyt taisi kalapaikka löytyä, mutta väärässä olin. En saanut lähialueelta kuin ihan muutaman yksittäisen kalan, vaikka tuli varmaan se 20 reikää alueelle tehtyä.

Epätoivo iski jälleen pahemman kerran, ja kisa meni ihan kävelyksi. Kun kisaa oli reilu tunti jäljellä, aloin kuitenkin yllätyksekseni saamaan kivikon reunasta särkiä. Särkien lisäksi tuli 5-10g ahvenia. Paikka oli melko lähellä sitä paikkaa, mistä kisan aloitinkin. Särjet eivät olleet kovin isoja, mutta niitä tuli monesta reiästä pieneltä alueelta. Kun eräs toinen kisailija tämän hoksasi, hän tuli myös alueelle ja alkoikin saamaan huomattavasti suurempaa särkeä kuin mitä itse olin saanut. Tuon jälkeen sain itsekin pari vähän reilumpaa särkeä, mutta en yhtään samaa tahtia kun mitä tämä toinen sai. Alue ei kestänyt kuitenkaan loppuun saakka, vaan viimeisen vartin aikana en käytännössä saanut enää kaloja. Joka tapauksessa välineeni olivat täysin väärät, kun ne eivät isommille särjille kelvanneet.

Saaliini oli noin 3 kiloa, kun viimeinen pistesija meni tuloksella 3640g. Ainoa kympin ylitys oli yleisen sarjan Timo Ylitalolla 10438g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti