sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Kuusamon pilkkiviikko: Pukka 13.4. klo 15-18

Pukan kilpailuun lähdettiin muistaakseni samalta autopaikalta, kyseessä todella pieni järvi toisella puolella tietä, jossa aamukilpailu kisattiin. Järvellä oli pari virtapaikkaa, ja virtapaikan reunaan sitä tuli itsekin juostua alkusiirtymän aikana. Kovasti tuo hapekkaampi vesi tuppaa houkuttamaan varsinkin särkikaloja, joten pitihän se ainakin kokeilla.

Yhden ahvenen sain avausreiästä, eikä vierestäkään kukaan kummoisesti kaloja saanut, joten se siitä virran reunasta. Lähdin rei'ittämään pois päin, ja sainkin melko nopeasti ahvenia ja särkiä, kerrankin hyvä aloitus kisalle! Kalantulo ei kuitenkaan montaa kalaa jatkunut, eikä tuon reiän jälkeen ollut enää 15m säteellä tilaa tehdä toista reikää, kun joka suunnasta piiritettiin.

Jatkoin porukan ulkopuolelle kairailemaan ja pieniä ahvenia tuli vähän sieltä täältä, mutta kalaa tuli vain 1-4kpl reiästä jos sitäkään. Paikoitellen alkoi kuitenkin muodostua pieniä porukkaryhmittymiä, joissa osa kisaajista sai kohtuullista tahtia kalaa, kisan loppua kohti nimenomaan särkeä ja vanhoista rei'istä. Itse en touhusta saanut kiinni sitten millään, selvästikin olin kala-alueella, mutta kun ei onnistu niin ei onnistu. Jos en väärin muista, niin saaliini tällä kertaa oli 900 grammaa. (olikohan sitäkään). Samalta alueelta parhaat nuorten sarjalaiset kiskoivat 2-3 kertaa enemmän ja taisi alueella muitakin 2 kilon rikkojia olla. Koko kisan suurin saalis oli M60-sarjan Pertti Myyryllä 2940g.

Tämä jäikin viimeiseksi pilkkiviikon kilpailuksi omalta osaltani, vaikka jäljellä olisi ollut vielä yksi ahvenkisa Kuusamojärvellä. Olisin ehdottomasti halunnut tuohon kisaan mukaan, mutta järki voitti ja jätin kisan väliin auringossa palaneiden kasvojen ja kaulan vuoksi. Viimeisenä iltana alkoi kaulalle nousta jo palorakkuloita, enkä tohtinut enää polttaa itseäni lisää kun viimeiseenkin kisaan oli luvassa aurinkoista.

Yhteenvetona pilkkiviikko oli minulta pohjanoteeraus, ja selvästi olisi paljon vielä opittavaa särjen pilkinnästä. Pidin tätä yllätyksenä, sillä tähän asti olin täällä etelässä pärjännyt kaiken kalan kisoissa vähintään yhtä hyvin kuin ahvenkisoissakin. Ehkä tällä seudulla ei vain tuota lajia osata. Ahvenenpilkintä kuitenkin on jatkossakin se ykkösjuttu, mutta varmasti tulee Kuusamon kisoihin lähdettyä toistekin. Tänä vuonna vain harmitti se, että etelässäkin olisi vielä päässyt pilkille pilkkiviikon aikaan.

Tästä linkistä pääset Kuusamon pilkkiviikon sivuille katsomaan lisää tuloksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti