lauantai 8. helmikuuta 2020

Paimelanlahdella 1.2.

Viime viikon launtaina tuli otettua tuntumaa Paimelanlahteen, kun pilkin koko päivän hämärästä hämärään sunnuntaisen kisa-alueen tuntumassa. Miro lupautui myös mukaan pilkille. Kisa-alueelle ei treenikiellon vuoksi päässyt, mutta sai ainakin vähän ottaa välineistä ja syönnistä tuntumaa. No, oikeastaan isoin juttu oli se että pääsi pitkästä aikaa kunnolla vähän isommille vesille ylipäätään pilkille ja tavoittelemaan myös ruokakaloja.

Aloitusalueella piteli hiljaista, ja kisa-alueen havutus "ilmestyi" hetken päästä noin 200m päähän. Päätin käydä kokeilemassa aivan havutuksen reunan, mutta kalaa ei liiemmin siitä noussut. Aivan rannassa oli jonkun verran pikkuahventa.

Päätettiin kokeilla Miron viikon takaisia kalapaikkoja, mutta isomman ahvenen suhteen oli varsin hiljaista. Yksittäisiä 100g ahvenia tuli sieltä täältä, mutta sinttiä tuli ihan riesaksi asti monesta reiästä. Jigiin erehtyi yksi likelle 300g ahven ja toinen tarrasi heti sen jälkeen kiinni, mutta irtosi. Kala meni tuolla alueella kuitenkin aivan silpuksi, ja siirryin Miron viereen noin 200m päähän. Siellä oli ohut lumikerros mennyt vähän laikulle ja laikun reunassa oli ihan hyvin kalaa. Monesta reiästä sai pari kolme filekalaa, jonka jälkeen koko pieneni selvästi...kaiku oli matkassa mukana ja pikkukalaa oli tosiaan alla runsaasti.

Kalantulo jatkui hyvin samanlaisena, ja jossain klo 13-14 Miro lähti kotiinpäin ja itse jäin yrittämään. Vaihdoin toiselle puolelle "selkää", mutta muutamilla rei'illä ei tullut kuin muutama pikkuahven. Vaihdoin takaisin samalle puolelle, mutta kävelin muutaman sata metriä vielä rantaa eteenpäin. Melko nopeasti löysin n. 4m vedestä paikan, josta tuli monesta reiästä aina muutama filekala. Yhdellä reiällä osui parempi isompien ahventen parvi, ja sain ehkä 10-15kpl 100-200g ahvenia peräkkäin.

Autolle kävellessä kokeilin vielä matkan varrella (kello oli varmaan jo jotain 17) hämärässä aiemman kalapaikan tuntumasta. Sinttiä nousi joka reiästä, ja yhdestä reiästä vielä pari isompaa ahventa sekaan.

Ihan sopivat ruokakalat kertyi, vaikka vähän tiukassa olikin. 4-5kg filekalaa oli eniten tälle talvelle, ja ylipäätään kalaa tuli paljon enemmän kuin tänä talvena kertaakaan. On tämä niin surkeaa ollut kun ei ole päässyt kunnon paikoille.

Muutama isompi ahven, suurin Miron saama 380g. Loput 300g alaspäin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti