keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Vanajalla treenaamassa 31.12.

 Viime vuoden viimeisenä päivänä tuli käytyä Vanajavedellä treenaamassa 2.1. olevaan kilpailuun. Lopulta ei tarvinnut ihan kauheasti miettiä, mitä paikkoja kävisi treenaamassa. Ajattelin kokeilla muutaman paikan, joista sain kalaa yhdessä 2019 vuoden kisassa ja myös viime talvena hupipilkillä.

Treeniin otin mukaan ainoastaan ketjupilkkejä. Kokeilin samalla paria uutta pilkkiä, miten ne ketjulla pelittävät. Kaikua en treenissä raahannut mukana.


Ensimmäinen alue ei vakuuttanut, vaikka sainkin yhdestä reiästä jonkun verran sinttiä ja niiden sekaan pari 300g ahventa. Tyhjiä reikiä riitti, eikä vakuuttavaa tahtia tullut oikein mistään. Yhdellä kohtaa oli kalaa hieman paremmin, ja siitä olisi ehkä onnistuessaan voinut kisassa noin 10kg sinttiä nyppiä, mutta tuskin paljon enempää.

Siirtymä seuraavaan paikkaan, ja siellä kalantulo tuntui jo normaalimmalta, joskin kala oli pienellä alueella ja ympäriltä ei tullut edes pikkukaloja. Kolmesta reiästä sain nousemaan 50-150g ahventa jatkuvalla syötöllä siten, että parvet myös nousivat helposti ihan jään alle, vaikka vettä oli alla 4-5 metriä. En kuitenkaan pilkkinyt kaloja pois kuin 2-4kpl / reikä. Syvemmässä vedessä 6-7m oli yhdellä kohtaa hyvä laikku, ja siinä tuntui kalaa olevan määrällisesti paljon, mutta keskikoko pienempää. Siitäkin tuli tosin sekaan joku isompikin.

Tuo riitti tuolta alueelta, kalaa tuntui riittävän. Ajattelin silti katsoa vielä löytyisikö varapaikkaa. Seuraavalla paikalla taisin tehdä ensin kolme tyhjää reikää, kunnes taas osui ja hyvin! 100g ahventa tuntui alla riittävän ja ne löivät heti kovaa pilkkiin, ja parvi nousi taas helposti ihan kannen alle. Syvää oli tässäkin viitisen metriä. Sama syönti kun toistui vielä 20-30 metrin päässä toisellakin reiällä, niin tuo riitti ja lähdin kävelemään pois jäältä. Kaloja en näistäkään re'istä nostanut kolmea enempää kummastakaan, tärpit olivat sen verran rajuja ja tulivat nopeasti, että kalaa oli varmasti alla paljon. Kello oli jotain 12.30, joten tällä kertaa ei tarvinnut treenata ihan koko päivää.

Autolle päin kävellessä kokeilin vielä matkan varrella ohimennen pari kohtaa, mutta kala tuntui niissä olevan tiukassa, joskin ihan hyvän kokoista. Sävelet tuntuivat olevan selvät kisan suhteen. Ajattelin syönnin muutenkin olevan sellainen, ettei alle 20 kilolla kisaa voitettaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti