keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Vanajapilkin treeni 11.2.

 Olosuhteet oli tämän vuoden Vanajapilkissä melko raskaat, mutta eivät kuitenkaan niin raskaat kuin mitä se olisi ollut muutamaa päivää ennen kisaa. Jonkin verran plussakelit + pakkaset kovettivat pintaa ja laskivat hankea.

Oli aika vaikea päättää, mitä alueita lähtisi treenaamaan. Paksun lumen aikaan ahven kun on yleensä aktiivisempaa matalassa, mutta Vanajan tuntien isommat ison ahvenen parvet ovat kuitenkin melko syvässä. Ja kuitenkin selkävesillä on aina paljon vähemmän lunta kuin rannoissa. Päätinkin lopulta jakaa treenipäivän selkeästi kahtia matalien vesien (alle 3m) ja syvempien vesien (5m+) koluamiseen.

Aloitin treenin varsin tasamatalalta alueelta, mistä olen kerran kisoissa pilkkinyt 2-sijan. Eka reikä ja ketjupilkki veteen kärpäsentoukalla varustettuna. Ei tullut "silmäkalaa" vaan ensimmäinen ahven ekasta reiästä painoi 620g ja oli samalla oma ennätykseni Vanajalta. Pilkki takaisin veteen ja vähän alle 400g ahven perään. Kokeilin vielä, mutta taas oli iso kiinni mutta repeytyi irti koukusta. Tuon jälkeen reiästä nousi enää yksi särki.

Menin aluetta 15-30m reikävälillä edeten, mutta vain noin joka kolmas reikä antoi kaloja. Yksi reikä tosin antoi heti peräkkäin 3kpl noin 150g ahvenia, eikä vettä ollut alla kuin reilu metri. Muuten oli varsin hiljaista, tosin yksi reikä antoi hyvää tahtia noin 30g ahvenia. Otin tuon jälkeen pidemmän yli kilometrin siirtymän ja katselin siinä kävellessä samalla kännykästä olympialaisten hiihtoja. :D

Kultaahan sieltä tuli, ja ei muuta kuin pilkkiä veteen uudella alueella. Tyhjää, tyhjää ja tyhjää...siirtymä 100m päähän ja sieltä alkoi löytymään. Tahti ei kuitenkaan tuossakaan vakuuttanut. Pari parempaa reikää, mutta muuten aika hiljaista. Arvelin kuitenkin tämän ja aloituspaikan molemmat varmasti yli 10kg kisapaikoiksi, mutta eipä tuolla sellaisella reilulla 10 kilolla tee kisoissa yhtään mitään.

Siirtymä selkävesille...pakan päällä oli kohtuullisesti pientä ahventa, mutta tahti ja koko ei vakuuttanut. Kopaisin vanhan voittopaikkani seuraavaksi, ja oli oikeastaan kuolemanhiljaista, ihan pari ahventa taisi tulla. Siirtymä seuraavalle matalikolle, ja todella hiljaiselta vaikutti sielläkin. Aivan pakan päältä sattumakaloja, mutta muuten aivan hiljaista. Olin jo pois lähdössä, kunnes löysin pakan reunasta jonkinlaisen laikkupaikan ja ajattelin kokeilla vielä siitä. Pilkki veteen, ja en ehtinyt pohjaa löytämään kun kala oli heti kiinni. Sama toistui vielä neljästi peräkkäin. Vettä oli tuossa varmaankin jotain 9m, vaikka en pilkkiä pohjaan asti saanutkaan kun ahven otti aina kiinni ennen kuin sitä löysin. Kala oli kooltaan 100-150g.

Pari ihan hyvää reikää löytyi vielä samasta reunasta pakkaa, mutta muuten oli ihan tyhjää. Juurikin sellaiselta paikalta vaikutti, että voit saada samasta reiästä 20kg tai 2kg, ja kalantulo voi loppua alueella kuin seinään...Ajattelin kuitenkin kisassa tuosta aloitella.

Tein vielä lenkin matalissa vesissä, ja aika hiljaista piteli pitkän matkaa. Ihan lopuksi sain kuitenkin 2m vedestä muutamasta reiästä peräkkäin hyvin kalaa. Ahven ei ollut kuin 25g kokoluokkaa, mutta se tuntui ottavan lujasti ja sitä tuli koko ajan reilun metrin siimalla. 

Ajattelin että tuostakin pystyisi sen 20kg kisassa onkimaan, jos vaan kalaa riittää koko kisan ajaksi, ja pyörittelin vaihtoehtoja mitä sitä kisassa kannattaisi yrittää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti