sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Laituripilkillä

Voi olla että venepilkinnät ovat takana päin tälle vuodelle, tai ainakaan montaa kertaa ei enää ole luvassa.

Tänään tuli otettua askelia kohti talvisempaa pilkintämuotoa, kun tuli käytyä Liekoveden Kaalisaaressa laituripilkillä. Parin tunnin saldona oli reilu 30 ahventa, joista muutama ylitti hieman 50 gramman rajapyykin. Suurin osa ahvenista oli kyllä aivan sormen mittaisia. Lisäksi muutama särki, pari kiiskeä ja yksi pasuri löysi tiensä ylös. Keli oli muuten aurinkoinen, mutta hetken lumisateen aikana syönti oli monta kertaa parempaa kuin minään muuna hetkenä. Ennen sateen alkua olin saanut parhaimmillani vain 2 kalaa peräkkäin samasta kohdasta, kun sateen aikana sain vähintään 5 kalaa peräkkäin 2-3 eri paikasta, ja muutenkin ahven oli tuona aikana myös selvästi paremman kokoista. Jälleen nähtiin miten olosuhteiden muutokset voivat vaikuttaa syönteihin...

Välineet tuntuivat olevan aika suuressa osassa, sillä tapsipilkki ei tahtonut kelvata sitten millään ahvenille. Morriin ne sen sijaan tuntuivat nappaavan melko nopeasti jos vain paikalle osuivat.

Roismalanlahden perukalla on tällä hetkellä noin 3cm jäätä, joten pikkujärvet ovat siinä pisteessä, että pian niille olisi voinut mennä. Ensi viikolle kuitenkin on taas plussakeliä luvassa, joten eipä se talvi tälläkään kertaa taida ihan kerralla alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti