perjantai 26. lokakuuta 2012

Talven ensimmäinen yritys

Ekat pakkaset osuivat tälle vuodelle aiemmin kuin aikoihin, ja pienimmät lammet taitavat aika lailla olla jo jäässä. Eipä tuosta kuitenkaan taida vielä kantavaa jääpeitettä syntyä.

Tällä hetkellä Ilmatieteen laitoksen 5vrk ennuste Tampereelle näyttää tältä: periaatteessa pienimmissä lammissa saattaisi maanantaina jää jo kestääkin, mutta enpä ainakaan itse lähde silloin vielä yrittämään.

Isoilla järvillä pintavedet ovat vielä sen verran selvästi plussan puolella, ettei jäätymistä tarvitse ihan heti odotella:(näin ainakin täällä Länsi/Etelä-Suomessa)

Joka tapauksessa tässä saa alkaa varautua jo siihen että kausi saattaa alkaa jo ensi viikolla, mikäli tuulet kääntyvät sopivasti pohjoisempaan suuntaan. Rehellisesti sanottuna en kyllä usko että kausi alkaa näin kerralla heti ensimmäisillä pakkasilla, vaan sitä joutunee odottelemaan vielä jonkun aikaa.

Tiistaina ainakin pitäisi olla vesisadepäivä. Varustepuolella on jonkun verran vielä tekemistä ennen kauden alkua. Matoja pitäisi ainakin jollain konstilla vielä haalia talteen talvea varten, mutta lumessa ja jäässähän tuo maa jo jossain määrin on. Täytyy joka tapauksessa huomenna katsoa lehtikasan alta mitä tuolta löytyy. Tässä on ollut jo monta vuotta tapana kerätä matoja talteen etenkin alkutalvea varten, kun surviaisen toukkia ei vielä oikein pysty nostamaan. Toki kärpäsentoukkia myydään ympäri vuoden, mutta pidän madon palasia yksinkertaisesti kestävämpinä ja parempina syötteinä. Kaikkein vahvimmillaan madon palaset ovat kaiken kalan kisoissa, mikäli sellaisiin tulee jossain välissä mentyä.

Harkinnassa on myös mormyskointikisoihin osallistuminen tulevana talvena, mikäli kisoja on kohtuullisen matkan päässä. Suoraan sanottuna mormyskointikisoissa kiinnostaa enemmänkin vain mahdollisuus maajoukkue-edustukseen ja pääsy MM-kisoihin. Ei sillä etteikö laji olisi mielenkiintoinen ja mukava, mutta kyllä normi ahvenkisat vaan vievät aina voiton. Todennäköisesti menen kyllä toukkia itse nostamaan sitten kun jäätä alkaa olemaan turvallisesti siihen touhuun, eli yli 10cm. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti