perjantai 22. helmikuuta 2013

Katumajärvellä / Päijänteen kisaan valmistautumista

Katumajärvellä tuli toissapäivänä oltua järven eteläpäässä noin klo 13-17. Tuli kierreltyä rantojen lähettyvillä useampia kilometrejä, mutta eipä oikein löytynyt kalaa sitten mistään tai sitten se ei vain syönyt. Arviolta 1,5kg kertyi ahventa, joista muutama yli 50g ja yksi vähän yli 100g.

Tänään tuli käytyä hyvinkin pikaisesti välineitä testaamassa Katumalla huomista kisaa varten joka on Päijänteellä, oikeastaan testissä oli tapsimorri, joka on tehty kärjestä selvästi sisäänpäin kääntyneeksi. Lähtökohtainen ajatus oli, että tuossa morrissa pysyisi kalat paremmin kiinni kuin normaaleissa morreissa. No, kyllä ne sitten ainakin yhtä hyvin kiinni pysyivät, mutta tarttuminen tuntui olevan selvästi heikompaa.

Päijänteellä oli ainakin viime talven kisassa kala sen verran syvässä (8-10m), että kaloja irtoili välillä matkalta kun oikein kunnolla koitti kaloja kehiä ylöspäin. Ajattelin, että tuollainen sisäänpäin taivutettu morri pitäisi kalat paremmin kiinni ylös saakka, vaikka vähän riuhtoisikin kehiessä. Katumalla oli tänään kala kuitenkin sen verran tiukassa iltapilkkisessiossani, että ihan selvästi en voi vielä sanoa miten tuollainen morri toimii. Huomisen kisan varakalustoon sitten päätin kiinnittää yhden tuollaisen morrin, ja kaksi muuta tapsiviritystä on ihan normi Karismaxin tapsimorreja. Pilkkivalinnat ovat noin syvään veteen melkeinpä mahdollisimman painavia ja suoraan vajoavia pilkkejä. Kokeilen huomenna ainakin erästä suht suoraan vajoavaa volframista tehtyä painavaa tapsipilkkiä, jota tulee melkoisen harvoin käytettyä.

Ketjupilkkini ovat tuollaiseen melkein 10m veteen turhan hitaasti vajoavia ja leijaavia, joten ne ovat aika lailla varakalustoa huomiselle. Ainoastaan jos kala nousee pohjasta useampia metrejä niin siinä vaiheessa annan ketjupilkeillekkin tilaisuuden. Surviaisentoukkia en aio kisaan hankkia, viime vuonna niitä oli mutta eipä tarvittu, vaan silmä toimi syöttinä aivan hyvin. Kärpäsentoukat ovat sitten hätävarana jos Katumajärven ahvenilta ottamani silmät eivät kelpaa.

1 kommentti:

  1. laitahan kisa/reeni raportteja lisää jos viitsit. mukava lueskella!

    VastaaPoista