maanantai 18. helmikuuta 2013

Uudessakaupungissa (16.2)

Kaikkiaan kuusi henkeä saimme porukkaamme viime lauantaiksi Uudenkaupungin Lautvedelle. Tällä kertaa ajoimme autolla suoraan jäälle niille paikkeille, mistä isä viimeksi kalansa sai. Tällä kertaa en uhrannut päivää värikoukkupilkintään, vaan ongin morrilla suurimman osan päivästä. Siinä vaiheessa kun pystyllä ei enää kaloja saanut, antoi morri vielä ahvenia ja yleensä vieläpä sieltä suuremmasta päästä. Eli pieni ahven tuntui olevan selvästi paremmin syönnillään kuin hieman suurempi.

Kalaa tuntui olevan vähän siellä sun täällä, ja monessa eri syvyydessä. Matalimmillaan ahvenia tuli jopa 20-30 sentin vedestä - eipä sen matalampaan oikein voi enää mennäkään. Syvimmillään sain kaloja 3,5 metristä, tosin sen syvemmästä en tällä kertaa pilkkinytkään vaan valtaosan ajasta pilkin noin 2,5m vedestä ja niistä syvyyksistä löytyi myös pari päivän parasta reikää, joista paremmasta tuli noin 4 kiloa ahvenia. Kalan koko vaihteli pienillä siirtymillä samoilla alueilla hyvinkin paljon, eli eri kokoiset kalat tuntuivat olevan omissa parvissaan. Joistain rei'istä alkoi heti aluksi tulemaan vain noin 20g ahvenia, joita ei minun välineilläni meinannut saada edes tarttumaan kun oli koukut ja morrit sen verran isot. Vastaavasti parhaista rei'istä ei tahtonut välttämättä saada juuri alle 150g ahventa, mutta niillä rei'illä 1-2 kiloa oli jo hyvin samasta reiästä.

Kahta morria tuli käytettyä, kultaista ja kelta-oranssia. Kulta oli selvästi nopeampi, mutta syönti tuntui olevan sen verran tukossa, että pienempi kelta-oranssi morri 0.14mm siimalla oli toimivampi valinta. Vesi on tuolla Lautvedellä todella sameata, ja kyllähän tuollainen kelta-oranssi sellaisessa melko monesti toimii. Tosin eräs pilkkijä porukastamme oli sitä mieltä, että pieni kultamorri toimi hyvin...että ehkä se morri sai melko pieni olla. Ensi kerralla jos tuonne vielä tänä talvena menen niin koitan luultavasti vielä pienempiä morreja. Nyt taisi morrit olla noin 4mm ja 5mm kokoisia.

Kalaa oli itselläni melko lailla tasan 21,5kg, joista yli 100g painoisia vähän yli puolet saaliista, joten ei se koko merikalaksi kovin hääppöistä ollut. Ilmeisesti itselläni oli porukassa eniten kalaa painoltaan, mutta eipä parilla seuraavalla kovin paljoa vähemmän ollut. Itselläni oli vain muutama noin 250g ahven ja isoinkin vain 270g. Porukan suurin ahven tuli vain reilun metrin vedestä morrilla ja sillä oli painoa 420g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti