keskiviikko 1. toukokuuta 2013

21.4 Fladaninlahdella

Toissa viikonloppuna sunnuntaina kävimme isän kanssa ensimmäistä kertaa koskaan Fladaninlahdella. Fladanhan on ainakin joskus ollut todella kalaisaa aluetta, mutta moneen vuoteen en ollut oikein mitään juttuja kuullut Fladanin kalantulosta.

Etulahdelle veimme auton aivan rantaan asti, ja aloimme heti pilkkiä ensimmäisten saarten luota. Itse sain ensimmäiseen tuntiin kolme pikkuahventa ja kyllästyin ja talsin takalahden puolelle. Takalahdeksi siis ainakin itse sanon Löftfjärdeniä. Kalantulo ei tuolla juuri kohentunut, sillä sain täältäkin ensimmäiseen pariin tuntiin ainoastaan yhden yli 100g ahvenen. Porukkaa oli kohtuullisen paljon, eikä kukaan heistäkään näyttänyt pahemmin kaloja ylös saavan. Pitkästä aikaa sain kyllä yhden norssin pilkillä, mutta eipä se paljoa lämmittänyt.

Kiertelin saarten ja mantereiden rantoja sinne tänne kairaillen, mutta eipä kilometriin pariin tullut nykyäkään. Yhden saaren rannassa lopulta näin ainakin yhden pilkkijän vähän kaloja saavan, ja hivuttauduin siihen suuntaan. Sieltä olikin kuulemma aamusella joitakin kiloja ahvenia noussut, mutta ei mitään jättipotteja sieltäkään. Olin itse ehkä tunnin verran tällä alueella ennen pois lähtöämme, ja sain 6kpl yli 70g ahvenia joista pari kolme oli yli 100g. Vettä oli tällä kohtaa muistaakseni jotain 2,5 metriä, vaikka pintakiviä oli hyvinkin lähellä.

Isällä taisi olla viisi yli 100g ahventa, kaikki etulahden puolelta. Hän oli sen verran kypsä lähtemään kotiin jo tuossa puolen päivän aikaan, että eipä jääty enää odottelemaan iltasyöntiä. Mutta taidettiin käydä Fladanilla ehkäpä kaksi kertaa samalla kertaa, eli ensimmäinen ja viimeinen kerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti