lauantai 11. toukokuuta 2013

Yhteenvetoa pilkkikaudesta

On aika tehdä jonkunlainen yhteenveto pilkkikaudesta 2012-2013, ja myös kisakaudesta. Kausi alkoi pienillä lahtivesillä ja metsäjärvillä, mutta saaliit eivät olleet kovin kummoisia. Ilmeisesti marraskuun viimeisen päivän myrsky juuri ennen järvien jäätymisiä sekotti vedet kylmiksi pohjaan saakka ja ahven oli kovin passiivista ainakin pari viikkoa jäätymisen jälkeen. Nopeasti syönnit kuitenkin parantuivat, ja sekä Liekovedeltä -että Rautavedeltä sain jo joulukuussa kauden parhaat saaliit. Toisaalta kun saaliit heikkenivät ei tullut niistä niin kovin paljoa enää koitettuakaan. Merellä kävin ensimmäisen kerran Uudessakaupungissa tammikuun alussa, ja siellä tuli käytyä aina silloin tällöin huhtikuun alkupuolelle saakka. Joka kerta tuli ahventa 16 ja 30 kilon väliin.

Kisakausi sujui pääasiassa oikein hyvin, mutta tietysti muutama kilpailu taas jäi pahasti hampaankoloon. Eipä kai sille sitten mitään voi että tulee tehtyä kisoissa välillä ihan vääriä ratkaisuja varsinkin paikanvalinnan suhteen.

Pilkillä tuli käytyä talven aikana yhteensä vähän alle 70 kertaa, joista kymmenkunta oli alle parin tunnin käväisyjä lähivesillä. Joka tapauksessa muutama reissu enemmän kuin viime talvena. Hieman enemmän harvakseltaan kuitenkin pilkin kuin viime talvena, sillä kausi oli noin kuukauden pidempi kuin edellistalvena.

Eniten tuli pilkittyä alku- ja loppukaudesta. Keskitalvi jäi tällä kertaa selvästi vähemmälle. Joululoma ja maalis-huhtikuu oli varsin aktiivista aikaa. Kevätpuoli keskittyi enemmän pikkujärvi- ja meripilkintään, kun taas alkutalvi isommille järville. Tuntuu, että joka vuosi jossain vaiheessa kevättä tulee ilmiö, jolloin järvillä on kala tosi tiukassa kun merellä vasta paras aika lähestyy. Näin tosin ainoastaan Raippaluodossa. Tuntuu myös, että pikkujärvillä otollisin aika on heti kun lumet ovat lähteneet jäältä, eikä silloin kun tarvitsee etsiä varjorantaa mistä jäälle pääsee. Eli mielestäni pikkujärviltä kannattaa koittaa keväällä jo vaikka lunta olisikin vielä vähän jäällä - vaikka vesi olisikin tummaa.

Kisoja tuli käytyä kuusi enemmän kuin viime talvena, eli 21kpl. Näistä kisoista yleisiä kisoja 18kpl, lisäksi yksi seuraottelu ja kahden eri seuran mestaruuskisat. Yleisistä kisoista saldona 4 voittoa, kolme kakkossijaa, neljä kolmossijaa ja kaksi nelossijaa. Loput kisat menivät sitten heikommin...mutta kokonaisuuteen saa olla ihan tyytyväinen. Parannettavaa ehdottomasti jäi ja sehän se on mikä motivoi kehittämään omia pilkintätaitoja jatkossakin.

Oli talven aikana mukavaa saada monelta eri suunnalta positiivista palautetta blogin pitämisestä, ja tarkoituksena on kirjoitella kesäisinkin vähän aktiivisemmin, jos innostusta löytyy. En aio tosin tätä blogia sekottaa kesäkalastusjutuilla, vaan ajattelin perustaa lähiaikoina kesäkalastukselle pyhitetyn blogin. Toki kesäblogiini jonkun verran kirjoittelin viime kesänä, mutta touhu meni vähän sekaiseksi kun pidin samassa blogissa treenipäiväkirjaani.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti