torstai 24. syyskuuta 2015

Laituripilkkikisat 13.9 Teivaan satama, Lahti

13.9 päätin osallistua kauden ensimmäiseen laituripilkkikisaani. Samassa paikassa kävin parit kisat viime vuonna. Kisan otin lähinnä tuntuman saamisena seuraavan viikon SM-kisaan. Kesän aikana on tosin tullut aika paljonkin pilkittyä veneestä ahventa, mutta siitä ei ole kyllä juuri laituripilkkeihin hyötyä.

Tällä kertaa kilpailussa oli käytettävissä Teivaan sataman neljä ulointa laituria, jos oikein muistan. Näiden laiturien lisäksi oli viime vuoden kisoissa käytössä myös rantalaituri. Etukäteen ajatellen olisin luultavasti käyttänyt kisassa tuota rantalaituria, mutta nyt se oli pois käytöstä. Treenasin kisan aikana kuitenkin pitkän, hieman alle metrin mittaisen laituripilkkivavan käyttöä. Kilpailuaika oli klo 9-14.

Kisa aloitettiin samalta laiturilta numeroiduilta paikoilta. Ensimmäinen 15 minuuttia piti pilkkiä samalla paikalla, jonka jälkeen sai siirtyä myös muille käytettävissä oleville laitureille. Tilaa olikin käytettävissä varsin reilusti. Ensimmäinen 15 minuuttia on minulla usein ollut täysin kalaton, mutta tällä kertaa sain sinä aikana 4 särkeä. Jäin tuon 15 minuutin jälkeen vielä joksikin aikaa samalle paikalle, ja se taisikin olla jo kisan ensimmäinen virhe. Särkiä ja pienen pieniä ahvenia kyllä tuli, mutta harvakseltaan. Särjet olivat kohtuullisen kokoisia, mutta ne olivat harvassa.

Lopulta päätin vaihtaa paikkaa ja myös laituria, ja osuinkin varsin pian särkiparveen, josta sai sekaan myös ahvenia. Särkiä tuli välillä hyvää tahtia, mutta ne olivat todella pieniä. 25-grammaiset olivat jo bonuskaloja. Siinä vaiheessa kun kalantulo tässä hiljeni, olisi viimeistään pitänyt vaihtaa reilusti paikkaa, mutta jäin turhaan nyhjäämään alueelle yksittäisten isompien särkien toivossa, niitä kun muutama tuli sekaan kuitenkin.

Lopputulos kisassa ei ollut osaltani kovin kaksinen, miesten sarjan viimeinen sija ja kokonaistuloksissakin ihan häntäpäässä. Jäipähän ainakin reilusti parannettavaa seuraavaan kertaan. Ja kisan aikana varmistui myös se, että en tule SM-laituripilkissä pitkiä vapoja käyttämään. Sen verran sähläystä on niiden käyttö omalla kohdallani.

Teivaan kisassa ei juuri isoja ahvenia kukaan tainnut ylös saada, mutta itselleni kävi kahteen kertaan niin, että särkeä ylös nostaessani suuri n. 500g ahven ui perässä pintaan asti. Molemmilla kerroilla ahven kuitenkin poistui paikalta yhtä nopeasti kuin paikalle ilmestyikin. Osa kilpailijoista sai lahnoja, mutta kukaan ei ilmeisesti kovin montaa. Valtaosa kalojen painosta kisassa kertyi suurehkoista särjistä, joita olisi tarvinnut ehdottomasti löytää! Myös salakkaa oli ollut paikoitellen, mutta itse sain vain pari kolme.

Kisan tulokset: (muiden kisojen tuloksia ja kilpailuilmoituksia löytää Lahden Kalaveikkojen foorumilta! LINKKI)

Naiset
1 Seija Orpana 5373
2 Tuija Airaksinen 4602
3 Terttu Kopra 4395
4 Laila Tamminen 4068
5 Ritva Kokko 3797
6 Maarit Haapaniemi 3678
7 Kaarina Peltola 3543
8 Lilja Lämsä 1828

Miehet
1 Pertti Piiroinen 4348
2 Paavo Tervo 2521
3 Atte Mustalahti 2482

Miesvet.
1 Kauko Jääskeläinen 4974
2 Tuomo Rakkola 4390
3 Raimo Tarkkonen 3323
4 Raimo Kuokkanen 2949
5 Eero Mäki 2382
6 Ville Toivonen 2019
7 Kalevi Rantala 1095

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti